Полиамидни пръти / Полиамид 6 на пръти / Полиамид на пръти / Nylon 6 пръти

Полиамид 6 на пръти представлява мултифункционална термопластмаса с добри антифрикционни свойства. Полиамидните пръти от Полиамид 6 са плътни, здрави и издръжливи. Прътите от PA6 се използват в производството на части, подложени на високи шокови нива или в трибологични системи.

Полиамидните пръти от Полиамид 6 се използват често за замяна на метални части в машиностроенето и производството. Полиамидните пръти от PA6 издържат на температури от  -40°C  to +100°C и краткосрочно до +160 °C. Трябва да се има предвид че полиамидът е хигроскопичен и поема вода!

Полиамид 6 на пръти е с нисък коефициент на триене към повечето метали, може да се обработва лесно и бързо в зависимост от модификацията, като прътите от Полиамид 6 са по-леко от бронза и стоманата. Изработените продукти от полиамидни пръти са два пъти по-износоустойчиви  в сравнение с металите и увеличават живота на оборудването, в което са вложени до 1,5 пъти, намалявайки сложността необходима за изработка на аналозите от метал.

Полиамид 6 на пръти може да бъде нагряван и е стабилен, когато бива подложен на ултравиолетови лъчи. Повечето полиамидни пръти от PA6 / Полиамид 6 се предлагат в черен цвят, но някои от тях са в сив или натурален цвят. Предлагаме специални модификации, които се произвеждат по заявка на клиента, за да задоволят изискванията налагани от бюджета им или приложението.

Обща спецификация
Приложение:
  • Корабостроене и кораборемонт - лагери на пропелери и лагери на валове и рулеви устройства, вентилатори, части по кораби - клапани, бутала, слабо натоварени зъбни колела, помпи, корпуси и капаци на кранове, кутии, капаци и о-рингове
  • Енергетика: лагери на помпи, шнекове и топкови мелници, турбинни корпуси, многообразни приложения в ВЕЦ, АЕЦ и ТЕЦ
  • Машиностроене: плъзгащи лагери, водачи и вложки в плъзгащи елементи, работещи при натоварване до 20 MPa при смазване, сухи и мокри; зъбни колела, червячни предавки, механизми за ограничаване на вибрации и шум до 15 dB; части, работещи под високо налягане до 500 bar
Температурен диапазон °С -40°C до +100°C, краткосрочно до +160°C
Относително тегло: 1.19 g/cm³
Цвят натурален, черен, сив
Предимства

Механични предимства: благодарение на възможността за получаване на големи по размер парчета, полиамидът на пръти се използва широко в механични приложения за производство на детайли с големи диаметри, зъбни колела, ролки, колела и водачи против износване. При изграждането на части за строителни машини, багери и земекопни машини полиамидът се използва за зъбни колела, водещи лагери, плъзгащи се лагери и др.

Контакт с храни: обикновено не се използва в контакт с храни

Електрически приложения: Използването в електротехниката трябва да се избягва, тъй като електрическите свойства на полиамида се променят, тъй като същият поема влага

Химически: полиамидът на пръти е устойчив на алкални, неорганични съединения и разтворители

Продуктов лист

Полиамид 6 на пръти - Продуктов лист

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Полиамид 6 на пръти

  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Пръти от Полиамид 6 MOS2  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6  му придава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към Полиамид 6 води до ..

0.00лв

Полиамид 66 на пръти

Полиамид 66 на пръти

Пръти от PA66 / Полиамид 66 на пръти Този екструдиран полиамиден материал под формата на пръти, притежава по-добра механична якост, твърдост, износоустойчивост и температуроустойчивост в сравнение с РА6, като същевременно има по-слаба водопоглъщаемост спрямо летите марки полиамид. Полиамид 66 на пръти: Издръжливост и разнообразие в ..

0.00лв

Полиамидимид / PAI на пръти

Полиамидимид / PAI на пръти

Полиамидимид / PAI на прътиПолиамидимидните пръти имат висока механична якост и твърдост при ниски температури, както и висока температурна стабилност. Температурата на преминаване в стъкловидно състояние на полиамидимидните PAI пръти е (+ 280 ° C), като тя е по-висока от краткосрочната работна температура  от (+ 250 ° C), което..

0.00лв

Полиамид 6 на пръти

Полиамид 6 на пръти

Полиамидни пръти / Полиамид 6 на пръти / Полиамид на пръти / Nylon 6 пръти Полиамид 6 на пръти представлява мултифункционална термопластмаса с добри антифрикционни свойства. Полиамидните пръти от Полиамид 6 са плътни, здрави и издръжливи. Прътите от PA6 се използват в производството на части, подложени на високи шокови нива или в трибологични си..

0.00лв

Полиамид 12 на пръти

Полиамид 12 на пръти

Полиамидните пръти от PA12 притежават добра износоустойчивост и добри плъзгащи свойства. Полиамидът на пръти тип PA12 е с много ниска плътност в сравнение с останалите инженерни пластмаси - около (1,02 г/см3). Този тип полиамид, под формата на кръгли пръти е много здрав полимер, който лесно издържа високи статични и динамични на..

0.00лв

Полиамид 6 на пръти - с масло

Полиамид 6 на пръти - с масло

Полиамид 6 на пръти - с масло   Прътите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества. Маслонапълненият Полиамид 6 на пръти е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, капсу..

0.00лв

Тагове: Полиамид 6, пръти, полиамидни пръти