PU Транспортни ленти

Добър материал за изработка на транспортни ленти за хранителната промишленост е термопластичният полиуретан TPU. Полиуретанът е изключително полезен за приложения с високо натоварване на транспортните ленти, тъй като предоставя значителни предимства, които другите типове подобни полимери не притежават.

Полиуретановите транспортни ленти се класифицират в няколко различни категории според същността си,  като сред отличителните им свойства се включва висока устойчивост на износване и абразия, висока издръжливост към растителни, животински и минерални масла и мазнини.

Тези фактори определят полиуретановите PU транспортни ленти като силно подходящи за употреба в хранителната промишленост, както и при индустриални приложения със завишени изисквания. Полиуретанови транспортни ленти се ползват предимно в сладкарската промишленост, където често се сменят температурните диапазони, има абразия и е необходимо лесно почистване на повърхността на транспортната лента.

Полиуретановите транспортни ленти могат да се разграничат и според изискването за устойчивост на хидролиза и подобрена гъвкавост при ниски температури или с оптимална устойчивост на термално оксидиране.

Транспортните ленти от полиуретан /TPU/ предлагат гладка повърхност, която ограничава събирането на бактерии и улеснява процесът на почистване на транспортната лента.

Въпреки че полиуретановите транспортни ленти са относително по-скъпи, в сравнение с останалите пластмасови ленти, те са силно подходящи за широк спектър от съвременните производствени процеси в ХВП, които имат специални изисквания за директен контакт на храната с транспортната лента.


Полиуретанова транспортна лента - SBRO572080  Ropanol EM 8/2 0+00 light blue AS FG - за тесто - 1.5 mm

Полиуретанова транспортна лента - SBRO572080 Ropanol EM 8/2 0+00 light blue AS FG - за тесто - 1.5 mm

Полиуретанова транспортна лента - SBRO572080  Ropanol EM 8/2 0+00 light blue AS FG - за тесто – 1.5 mm PU Транспортната лента от тип SBRO572080 Ropanol EM 8/2 0 + 00 светло синя AS FG -  е специално предназначена за обработка на тесто в хлебната промишленост. Стандартите за хигиена и безопасност на храните постоянно се повишав..

0.00лв

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)