• Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти 

e една от най-химически устоичивите термопластмаси, известни днес, издържащ от -30°С до +150°С, които имат наистина добра пространствена стабилност и добри трибологични характеристики. PVDF на пръти е негорим, самозагасяващ се тип пластмаса с висока плътност и отлична якост. Той не е с минимален вискозитет при ниски температури. PVDF под формата на пръти е по-издръжлив материал в сравнение с тефлона, въпреки по-големият му коефициент на триене.

Основната разлика между PVDF прътите и другите флуорополимери е че те комбинират в едно свойства като добрата механична якост, термична устойчивост и електроизолация и то, когато са изложени на химикали. Както и другите флуорополимери, PVDF прътите са устойчиви на хидролиза при много ниски, практически нулеви степени на поглъщане на влага. PVDF прътите могат да бъдат заваряване със специални пръчици за заваряване, за разлика от тефлона, при който това е невъзможно.


Приложение на PVDF прътите:

Благодарение на добрата склонност към заваряване, PVDF импрегниран в стъклени тъкани или полиестерен плат е често използван полимер при производството на химически устойчиви облицовки на танкове и цистерни, помпено оборудване и промишлена арматура в водопречиствателни съоръжения, ТЕЦ, изпомпване на флуиди с абразивни и корозивни частици.

Основни предимства на прътите от PVDF:

ниско относително теглосилна устойчивост на химически атаки​механична здравина и якост
слаба термопроводимостустойчив на топлина и UV лъчениеPVDF притежава висока абразивоустойчивост
устойчив на химикали и разтворителиниска степен на пропускливост към газове и течностиPVDF издържа излагане на сурови химически условия

Обща спецификация
Приложение:

  • части за електрически инсталации: конектори, изключватели, корпуси на навивки, соленоидни клапани, корпуси на прекъсвачи на напрежение, високоволтови трансформатори, високоволтови елементи на запалителни системи.
  • домакински уреди: компоненти и корпуси на сешоари, фурни, печки, тостери, ютии, части за прахосмукачки, корпуси на мотори, дръжки на печки, елементи от електрически и газови фурни, компютърни елементи и фиксатори.
  • Електрически части: DVD-ROM, DVD-RAM, части на камери, корпуси на лещи, бинокли и др,
  • зъбни колела, включително за мотори и колела;
  • термопомпи и за компоненти на обикновени помпи и кранове, за лагери, колела, компоненти на транспортни средства и др.

Химическа устойчивост

Химическа устойчивост на пластмасите

Температурен диапазон °С -30°С до +150°С
Относително тегло: 1.78 g/cm³
Продуктов лист

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти

  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Тефлонови пръти с пълнители

Тефлонови пръти с пълнители

За подобряване физичните и химичните свойства на тефлоновите пръти се прилага смесването на чистия тефлон с определени подобрители-пълнители:Тефлонови пръти с пълнител -стъклени влакна25% къси стъклени влакна; 85% върджин PTFEИзносоустойчив, подобрена твърдост, ниско термално разширение, слаба деформация при натоварванеТефлонови пръти с пълнител -в..

0.00лв

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон  Прътите от PEEK са с отлична устойчивост на химикали, включително агресивни, устойчиви са на петрол, масла и греси. Химическата устойчивост на PEEK прътите е сравнима с устойчивостта на химикали на флуорополимерите, с изключение на няколко съставки - висококонцентрирани киселини и илкали, хлор, бром, флуо..

0.00лв

Тагове: пръти, Поливинилиден флуорид, PVDF