Плексиглас на листи - прозрачен

Плексигласовите листи в сравнение с останалите подобни материали, например поликарбоната, не са толкова здрави и издръжливи на шокови натоварвания, като притежават значително по-ниска температурна устойчивост. Плексигласовите листи / PMMA са доста по-евтини от плътния поликарбонат.

В сравение със силикатното стъкло, плексигласовите листи са 2,5 пъти по-леки и 5 пъти по-удароустойчиви. PMMA  листите от плексиглас притежават способността да пропускат светлината и ултравиолетовите лъчи през себе си, като са с с отлична прозрачност, не само в сравнение с обикновеното стъкло, но и спрямо всички останали прозрачни пластмаси.

УВ стабилност
Поради това, че е устойчив на ултравиолетови лъчи, плексигласът на листи се ползва при множество приложения на открито, където запазването на оригиналния цвят и финиш е важен фактор. Плексигласовите плочи могат да пропуснат  до 70% от ултравиолетовата радиация, която не преминава през нормалното стъкло.

Твърдост на повърхността
PMMA – плексигласовите листи предлагат отлична устойчивост на надраскване и могат да бъдат машинно обработени до много гладка повърхност и блясък. Тези качества на плексигласа, в комбинация със стабилността на размерите, му позволява да бъде използван в приложения, където дълготрайния добър външен вид е от значение – например мебели или кухненско оборудване, душкабини, прозорци и др.

Уникални свойства за специфични нужди
PMMA акрилните плочи от плексиглас могат да бъдат с модифициран състав, получен чрез включването на допълнителни добавки. Те се ползват за да се подобрят специфични свойства на плексигласовия лист, обикновено поради изискванията на приложението им.

Примери на специфични специални приложения на плексигласа включват – завишена удароустойчивост, химическа устойчивост, огнеустойчивост, дифузия на светлината, филтриране на УВ лъчи или търсен оптически ефект.

Обща спецификация
Приложение:

  • плексигласът се ползва при производство на множество рекламни продукти
  • остъкляване на различни помещения - оранжерии, тавански помещения и др.
  • производство на дисплеи на машини и панели
  • осветени реклами, душ кабини
  • мебели, тавани и подове с осветление
  • сувенири, изложителско оборудване, модели
  • аквариуми
  • корпуси и кутии на уреди, модели и др.

Температурен диапазон °С -40°C +80°C
Относително тегло: 1.19 g/cm³
Цвят Прозрачен
Продуктов лист

Плексиглас на листи

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Плексиглас на листи - прозрачен

  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Поликарбонат на листи - напълно прозрачен

Поликарбонат на листи - напълно прозрачен

Плътен поликарбонат на листи - напълно прозрачен / Плътни поликарбонатни листи Поликарбонатът освен, че притежава заслужена репутация, заради здравината и устойчивостта на удар, притежава предимства заради прозрачността си, подобна на тази на стъклото. В допълнение той е наполовина по-лек и 290 пъти по-здрав. Нашите поликарбонатни листи са с 10 ..

0.00лв

Поливинилхлорид / PVC на листи

Поливинилхлорид / PVC на листи

Поливинилхлорид / PVC на листи са твърда плътна пластмаса с висока устойчивост на удар и стареене при външни условия от -15 до +60 С. Поливинилхлоридът на листи е устойчив на химикали и агресивни среди. PVC листите се подлагат лесно на машинна обработка и могат да се оформят със стандартни инструменти.   PVC листите са налични и в про..

0.00лв

Поливинилхлорид / Прозрачен PVC на листи

Поливинилхлорид / Прозрачен PVC на листи

Прозрачните PVC листи  са твърда плътна пластмаса с висока устойчивост на удар и стареене при външни условия от -15 до +60 С. Поливинилхлоридът на листи е устойчив на химикали и агресивни среди. PVC листите се подлагат лесно на машинна обработка и могат да се оформят със стандартни инструменти.   PVC листите са налични и в прозрачна фо..

0.00лв

Пръти от поликарбонат / PC

Пръти от поликарбонат / PC

Пръти от поликарбонат / PC пръти / Поликарбонатни пръти Прозрачните екструдирани поликарбонатни пръти представляват аморфрна термопластмаса с голяма издръжливост и продуктови характеристики, включващи висока стабилност на размерите, слаба влагоабсорбция и отлична твърдост. Дългосрочният температурен диапазон на поликарбонатните пръти варира..

0.00лв

Пръти от плексиглас / акрил / PMMA / Плексигласови пръти

Пръти от плексиглас / акрил / PMMA / Плексигласови пръти

Пръти от плексиглас / акрил / PMMA / Плексигласови пръти Прътите от плексиглас / наричан още акрил или PMMA/ са продукт с характеристики, включващи отлична прозрачност, силно гланцова полирана повърхност, лесно лепене и възможност за машинна обработка. Свойства на плексигласовите пръти: Акрилните плексигласови пръти са прозрачни Акрил..

0.00лв

Пръти от плексиглас / акрил / PMMA - цветни плексигласови пръти

Пръти от плексиглас / акрил / PMMA - цветни плексигласови пръти

Цветни пръти от плексиглас / Цветни пръти от акрил / PMMA  цветни пръти / Цветни плексигласови пръти Прътите от плексиглас / наричан още акрил или PMMA/ са продукт с характеристики, включващи отлична прозрачност, силно гланцова полирана повърхност, лесно лепене и възможност за машинна обработка. Свойства на плексигласовите пръти: ..

0.00лв

Огледален плексиглас / Акрилни огледални плоскости

Огледален плексиглас / Акрилни огледални плоскости

Огледален плексиглас /  Акрилни плексигласови огледални плоскости Огледалният плексиглас / Акрилните огледални плоскости, наречени още Perspex огледала първоначално са проектирани за интериорни решения и декорация, дисплеи, магазинни оборудвания, визуален мърчандайзинг, дизайн на магазини, както и в заведения за обществено ползване и х..

0.00лв

Тръби от плексиглас / акрил / PMMA / Плексигласови тръби

Тръби от плексиглас / акрил / PMMA / Плексигласови тръби

Плексигласови тръби / Тръби от плексиглас / акрил / PMMA Плексигласовите тръби, които предлагаме са от най-прозрачния тип екструдирани акрилни тръби на пазара, които предлагат наистина “блестящо” качество, превъзходни характеристики и дълготрайност. Акрилните тръби се характеризират с безупречните си оптични свойства и перфектно г..

0.00лв

Плексигласово двойно огледало See thru

Плексигласово двойно огледало See thru

Плексигласово двупосочно/двойно огледало See thru - шпионско Огледалото от плексиглас "See Thru" представлява иновативно решение, което позволява двупосочно виждане. Изработено от висококачествен плексиглас, то осигурява ясност и прозрачност, докато същевременно позволява видимост само от едната страна. Това уникално двойно огледало е идеално..

0.00лв

Тагове: листи, Плексиглас, прозрачен, плексигласови, лист, PMMA, акрил, акрилен