PTFE / Тефлоновите листи 

са устойчиви на повечето химикали, на много високи температури и имат най-ниския коефициент на триене, което означава, че върху тях не залепват други материали. Тефлоновите плочи са незалепващи и притежават повечето характеристики на останалите флуорополимери, но с разликата, че издържат на много по-високи температури от тях.
 
Тефлоновите листи, които предлагаме пристигат в различни размери и дебелини, вариращи от 0,5 мм до 150 мм дебелина. Стандартните PTFE тефлонови листи се доставят в размер 1200х1200 мм, като други размери са налични по заявка. 
 
Основни характеристики на тефлоновите листи:
 Отлична химична устойчивост
 Тефлоновите листи са устойчиви към почти всички киселини, основи и химикали във всякакви концентрации
 Работна температура: -190°C до +260°C
 Много висока устойчивост на умора на материала
 Одобрение от FDA за употреба с храни.
 
 Отлични незалепващи свойства
 Нисък коефициент на триене
 UV-устойчивост(не старее)
 Не е хигроскопичен (поемане на вода < 0,01%)
 Много добри диелектрични изолационни свойства
 Огнеустойчивост по - UL94V0

Тефлоновите листи се произвеждат в няколко форми. Първата и най-често срещана форма е чист непреработен тефлон. Този тип PTFE / тефлон е специално произведен за медицински и електрически приложения.

Обикновено в индустрията, за повечето приложения на тефлона не се изисква политетрафлуоретилен / тефлон от медицински клас, който е и по-скъп, което означава, че вместо него може спокойно да се използва механичния клас тефлон. Механичният клас на тефлона е почти идентичен на чистия непреработен тефлон и е много трудно с просто око да се различат двата вида. Разликата е в добавеното количество механичен клас тефлон към общата смес. Предлагаме както механичен клас тефлонови плочи, така и тефлонови листи за хранителната индустрия и фармацията.

Обща спецификация
Приложение:

корпуси на помпи, тефлонова вътрешност на кранове, тефлонови гарнитури, ролки, тефлонови лагери на валове, корпуси на филтри, тефлонови уплътнения на валове, тефлонови плъзгащи лагери, химическа промишленост, машинни части, транспортни и преносни технологии, помпени и инструментални конструкции, електрообзавеждане, електроника, лазерни технологии, пречистване на дим, производство на чиста вода, криогенни и филтърни технологии, хранителни и медицински технологии.

Температурен диапазон °С -190°C до +260°C
Размер
  • 1000x1000 mm;
  • 1200x1200 mm;
  • 1500x1500 mm;
  • 2000x2000 mm;
Дебелина 0,5mm; 1mm; 2mm; 3mm; 4mm; 5mm; 6mm; 10 mm и по заявка от 10 до 50 мм дебелина
Относително тегло: 2.20 g/cm3
Продуктов лист

Тефлонови листи

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

PTFE / Тефлонови листи

  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Тефлонови пръти

Тефлонови пръти

Тефлонови пръти (екструдирани)  Тефлоновите пръти имат отлична устойчивост на повечето химикали и разтворители и са способни да функционирант на много високи и ниски температури. –дори до +260°C. Тефлоновите пръти притежават много нисък коефициент на триене и често се използват при допир с хранителни продукти и храна. Материалът на ..

0.00лв

Тефлонови тръби

Тефлонови тръби

Тефлоновите тръби, изработени от PTFE осигуряват стабилна работа при високи температури, над границата на всички термопласти, притежават висока устойчивост на стареене, слаба топлопроводимост, най-нисък коефициент на триене от останалите подобни материали. PTFE тръбите издържат на въздействието на най-агресивните органични и неорганични химикали.&n..

0.00лв

Тефлонови гарнитури

Тефлонови гарнитури

Изрязване гарнитури от тефлон  / Тефлонови гарнитури / PTFE гарнитури по размер и задание на клиентаVirgin класът на PTFE / тефлоновите гарнитури е съставен от 100% чист материал, като в тази му форма се използва в много общи приложения. Той е мек, оформя се лесно и се използва за изработка на химически устойчиви уплътнения и гарнитури. П..

0.00лв

Тефлонови гарнитури от експандиран тефлон

Тефлонови гарнитури от експандиран тефлон

Изрязване гарнитури от експандиран тефлон / Е-PTFE гарнитури по размер и задание на клиентаГарнитурите от експандиран тефлон са произведени от върджин експандиран тефлон, чрез процес, който създава еднакви и силно влакнести микроструктури с еднаква якост във всички посоки. Това означава, че експандираният тефлон няма структурни слабости или зъ..

0.00лв

Уплътнителен лист Novaflon® 500

Уплътнителен лист Novaflon® 500

novaflon ® е името на уплътнителните листи от модифициран тефлон на Frenzelit, изградени от мултидирекционално експандирани тефлонови материали. Тяхната подобрена издръжливост, сравнен ас конвенционалните тефлонови листи и превъзходната им химическа устойчивост допълва гамата уплътнителни листи. Семейството на novaflon ® ..

0.00лв

Уплътнителен лист Novaflon® 100

Уплътнителен лист Novaflon® 100

Уплътнителен лист Novaflon® 100 novaflon® 100  е уплътнителен материал изграден от модифициран тефлон - PTFE с кухи стъклени микросфери. Този материал се използва в общата и химическата индустрия. Благодарение на екстремната си компресируемост, novaflon® 100 е изключително подходящ за употреба с фланци, чувствителни към стрес, израб..

0.00лв

Уплътнителен лист Novaflon® 200

Уплътнителен лист Novaflon® 200

Уплътнителен лист Novaflon® 200 novaflon® 200 е уплътнителен материал изграден от модифициран тефлон с бариев сулфат. Този уплътнителен лист има най-високата химическа устойчивост към силни алкални елементи. novaflon® 200 е с висока механична устойчивост, висока устойчивост на налягане - вакуум до 83 bar и оптимизирана устойчивост към дефор..

0.00лв

Гарнитури в тефлонов плик

Гарнитури в тефлонов плик

Гарнитурите в тефлонов плик се произвеждат от разнообразни уплътнителни материали, поставени в плик от 100% чист тефлон и се ползват за уплътнение на фланци, танкове, реактори, стъкловидни и емайлирани повърхности. Гарнитурите с тефлонов плик могат да се изработят в различни форми - овални, кръгли, по чертеж или с рифелна повърхност и със зазе..

0.00лв

Тефлонови пръти - с графит

Тефлонови пръти - с графит

Тефлонови пръти - с графит Екструдираните тефлонови пръти с графит притежават добра топлоустойчивост. Те издържат до над +260°С. Прътите от тефлон с графитен пълнител са химически инертни, с нисък коефициент на триене и причиняват минимално износване на насрещната повърхност. Графитът като пълнител на тефлоновите пръти е също с добра химическ..

0.00лв

Тефлонови пръти - стъклонапълнени

Тефлонови пръти - стъклонапълнени

Тефлонови пръти - стъклонапълнени Тефлоновите пръти с 25% стъклен пълнеж са с висока издръжливост и представляват синтетичен флуорополимер с добавени стъклени влакна, подобряващи характеристиките му. Стъклонапълненият тефлон на пръти е със завишена механична якост, износоустойчивост и не се смачква лесно - до 40% по-слабо от обикновения тефло..

0.00лв

Тефлонови пръти - с карбонови нишки

Тефлонови пръти - с карбонови нишки

Тефлонови пръти - с карбонови нишки Тефлоновите пръти от PTFE с 25% въглеродни нишки са с висока издръжливост и отлично представяне при широк обхват от условия. Този тип тефлонови пръти с пълнеж от карбонови нишки са изработени от синтетичен флуорополимер, в който въглеродните влакна допринасят за подобряването на електрическите свойства, якостт..

0.00лв

Колена, облицовани с тефлон

Колена, облицовани с тефлон

Тефлонизираните колена, облицовани вътрешно с PTFE,  се доставят като колена с ъгли 90°, 60°, 45° или 30°. Други ъгли са налични по поръчка. 90 градусовите облицовани с тефлон колена се доставят стандартно с един фиксиран и един въртящ се фланец, като по поръчка са възможни и вариации. Тефлонизираните фитинги и колена в ра..

0.00лв

Тагове: листи, тефлон, PTFE, плоча