Гумен шнур от витон / FKM - плътен

 
Витоновият шнур от FKM/Viton® принадлежи към семейството на флуороеластомерните гуми. Плътният гумен шнур от витон предлага отлична устойчивост към широк обхват от корозивни флуиди и то при високи температури до 220 °С, без значимо разграждане на материала.
 
Плътният витонов шнур от FKM/Viton® е с много-добра издръжливост на озон, кислород, агресивни киселини и основи, като притежава и добри механични свойства и слаба компресируемост. 
 
Термините FPM шнур, FKM шнур и Viton® / витонов шнур доста често причиняват объркване и водят до погрешни интерпретации. Всички тези съкращения представляват един и същ базов материал: флуороеластомер.
 
Витоновият шнур не е подходящ за контакт с кетони и естери с високо молекулно тегло, като метил етил кетон например. Поради специалните си свойства витоновият шнур, който често се ползва за изработка на витонови О-пръстени е доста по-скъп, в сравнение с останалите еластомери.
 
Витоновите шнурове са изключително многообразни по функции и намират множество приложения в химическата, автомобилната индустрия и в домакинските уреди.
Обща спецификация
Материал: FKM / FPM / Viton гума
Издръжливост към:

  • Плътният витонов шнур предлага отлична устойчивост към широк обхват от корозивни флуиди и то при високи температури до 220 °С
  • Витоновият шнур е с отлична устойчивост на озон
  • Идеален за употреба с петрол и голям диапазон от химикали

Не се препоръчва с: Витонов шнур не се препоръчва с Skydrol, етери с ниско молекулно тегло, амини, естери и гореща хидрофлуорна киселина.
Приложение: полупроводникова индустрия, химическа промишленост, автомобилна индустрия, домакински уреди.
Твърдост по Shore A 45-90 Shore A
Характеристики
Плътност на витоновия шнур(относително тегло):
1.88 g/cm³
Якост на опън на витоновия шнур:
12,9 MPa
Удължение на скъсване на витоновия шнур:
180%
Компресируемост на витоновия шнур:
11.5 %
Температурен диапазон °С -15 °C до +220°C
Цвят Черен
Продуктов лист

Витонов шнур - продуктов лист

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Гумен шнур от Витон - плътен

  • Производител: Italy
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Гумен шнур от NBR гума - плътен

Гумен шнур от NBR гума - плътен

NBR Гумен шнур от маслоустойчива гума - плътен Маслоустойчивите гумени шнурове от гума NBR се представят добре при горивни помпи, уплътнения на люкове, гарнитури, както и всякакъв тип уплътнения за петролни продукти. Поради разнообразието на съставките и комбинацията от тях, маслоустойчивата гума NBR под формата на гумени шнурове се използва ..

0.00лв

Гумен шнур от EPDM гума - плътен

Гумен шнур от EPDM гума - плътен

Гумен шнур от EPDM гума - плътен EPDM гумени шнурове от плътна гума притежават отлична устойчивост на стареене, на атмосферни условия, на ултравиолетови лъчи и озон. EPDM шнуровете са изработени от синтетичен еластомер. Гумените шнурове от EPDM проявяват изключителна топлоустойчивост, озоноустойчивост и имат отлични електроизолационни свойства. ..

0.00лв

Полиуретанов шнур - плътен

Полиуретанов шнур - плътен

Полиуретановият шнур  предлага отлично представяне за уплътнителни нужди за всякакви хидравлични приложения, шокоови натоварвания, когато има високи налягания или се очаква наличие на абразивни частици. Шнурът от полиуретан притежава химическа съвместимост, подобна на тази на нитрилната гума, но предлага и добра устойчивост на петролно-базиран..

0.00лв

Силиконов шнур - плътен

Силиконов шнур - плътен

Силиконовият шнур може да бъде подложен на екстремни температури от -40°C до +200°C. Шнурът от силикон притежава и добри електроизолационни свйства. По-широко разпространените приложения на силиконов шнур включват уплътнения и силиконови гарнитури на места, които изискват отлични запечатващи свойства в екстремни условия. Силиконовите ш..

0.00лв

Кръгъл силиконов шнур

Кръгъл силиконов шнур

Кръглите силиконови шнурове, които предлагаме са с отлично качество. Можем да доставим и силиконов шнур по Ваше конкретно задание, така че да отговори на точните Ви изисквания. Отделяме специално внимание на клиентските изисквания, така че да гарантираме ексклузивна грижа в процеса на вземане на решение, кой тип силиконов материал точно да се подбе..

0.00лв

Неопренов шнур - плътен

Неопренов шнур - плътен

CR Неопренов шнур - плътен Неопреновите гумени шнурове от плътна гума притежават отлична устойчивост на стареене, на атмосферни условия, на ултравиолетови лъчи и озон. Неопреновите шнуровете са изработени от синтетичен еластомер. Гумените шнурове от неопрен проявяват изключителна топлоустойчивост, озоноустойчивост и имат отлични електроизолацион..

0.00лв

Тагове: Гумен шнур, Витон, плътен