Силикатен плат

Силикатният плат е изработен от силикатни нишки. Силикатните влакна се изработват от непрекъсваеми стъклени влакна с диаметър от 6 μm или по-големи с допълнителна обработка, която увеличава общата пропорция на силициевия диоксид до над 94%. Силикатният плат издържа до над 1000С и се използва като армиращ материал в композитни структури, като акустичен, термичен, хидравличен и електрически изолатор. При нормални условия силикатната тъкан има много добра химическа устойчивост.

Пълнителите, намиращи се в силикатния плат се разпадат при около 200 С.  Съставките на силикатния плат защитават повърхността на стъклените влакна от повреждане, което може да се получи при манипулация с тъканта, като подобряват техническите характеристики на продукта. Силикатният плат е съвместим с REACH директивата.

Приложение на силикатния плат

Силикатният плат се ползва под формата на: изолация на високотемпературни пещи и турбини, покривала срещу течни метални пръски и искри, завеси за пещи и фурни, одеала за преносими горелки, ръкави за тръбопроводи и кабели, изработка на тъканни компенсатори.


Високотемпературен силикатен плат -груба оплетка- до 1000°C

Високотемпературен силикатен плат -груба оплетка- до 1000°C

Високотемпературният силикатен плат с груба оплетка е изработен от силикатни влакна, отличен изолатор е, не дразни кожата и издържа на продължително излагане на температура от 1000 С. Този огнеупорен плат е огнеустойчив и топлоустойчив, обемен и от незапалими влакна. Силикатният плат с груба оплетка се препоръчва като екологичен продукт, който може..

0.00лв

Силикатен плат - 1000 °C

Силикатен плат - 1000 °C

Силикатен плат - 1000 °C Този тип тъкани, които издържат на екстремни температури до 1000 С, са изградени изцяло от силикатни влакна. Те са изплетени от непрекъсваема влакнеста нишка, с диаметър на влакното  - по-голям от 6 µ. Силикатният плат се произвежда чрез плътно тъкане на прежди от силициев диоксид с непрекъсната нишка, за да..

0.00лв

Силикатен плат до 1200 °C

Силикатен плат до 1200 °C

Силикатен плат до 1200 °C Този високотемпературен плат е съставен от силикатни влакна с висока чистота /съдържание на SiO2 - силициев диоксид приблизително 98,9%/. Поради дълготрайната им топлинна устойчивост, всички силикатни платове които предлагаме предоставят отлична защита срещу разтопени метални пръски и горещи отпадни продукти. Силикат..

0.00лв

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)