Набивки

В общия случай набивките представляват квадратни профили, от които се режат пръстени от сплетени влакна - тефлонови, арамидни, графитни, памучни влакна. Те са познати по-често като салникови набивки. Набивките, които ДЕА ТРЕЙД БГ ЕООД​ предлага формират уплътнение между въртящ се вал и салниковата кутия. Традиционните набивки се ползват за валове, помпи и арматура и представляват профил, който е изтъкан от нишки, импрегнирани със смазващи вещества и вакси  с квадратно сечение.

Набивките от тефлон (PTFE) са изключително устойчиви на температури и химикали, като се използват най-вече в приложения, където се изисква висока степен на непроницаемост. Тефлоновите набивки са подходящи за употреба в различни отрасли, като химическа, фармацевтична и хранително-вкусова, тъй като те могат да се използват с почти всички видове течности.

Набивките от графит са също много издръжливи и устойчиви на температури и химикали, но се използват повече във високотемпературни приложения. Те са подходящи за употреба в производството на стъкло, металургия и други процеси, където се изисква непроницаемост при високи температури.

Лоените набивки са особено подходящи за употреба във водопроводни и отоплителни системи, където се изисква запечатване на фитинги и тръби. Те са устойчиви на високи температури и налягане и могат да се използват във всякакви условия.

Набивките от арамидни влакна са много здрави и устойчиви на надраскване и абразия, което ги прави подходящи за употреба в приложения като автомобилната и военната индустрия. Те могат да издържат на високи температури и са устойчиви на химикали.


Няма продукти в тази категория.