Керамичен плат

Керамичният плат се произвежда от алуминосиликатен материал с висока чистота, чрез стриктно контролирано високотемпературно топене в пещи и процес на изграждане на керамичните влакна.
 
Керамичните влакна необходими за изработка на керамичната тъкан са бели, без мирис, подходящи за високи температури до 1100°C. По-често използвани продукти, изработени от керамични влакна освен керамичния плат включват - керамични ленти, керамични въжета, керамични ръкави, керамичен картон, кечета от керамични нишки и др.

Спецификация на керамичния плат

лек, със слаба топлинна проводимост, с много висока температурна стабилност и отлична якост при употреба. Керамичната тъкан е със слаба способност за затопляне и е устойчива на термични шокове, като същевременно е огнеустойчива и устойчива на пламък, химически устойчива, съвместима с по-често срещаните корозивни химикали - киселини и алкални елементи, с изключение на флуорна и фосфорна киселина и концентрирани алкали.

Приложение на керамичния плат:

  • високотемпературни уплътнения и гарнитури
  • високотемпературни защитни одеала, завеси, заваръчни завеси, предпазни подложки и облицовки
  • високотемпературни тъканни компенсатори, работно облекло за предпазване от високи температури

Керамичен плат с метална нишка - 1000 °C

Керамичен плат с метална нишка - 1000 °C

Керамичните високотемпературни тъкани  са изградени изцяло от керамични влакна. Те са изплетени от непрекъсваема влакнеста нишка, с диаметър на влакното  - по-голям от 6 µ.Керамичният плат е изграден от керамични нишки и е подходящи за приложения, в които работната температура не надвишава 1100 °C. Използването на кера..

0.00лв

Керамичен плат със стъклени нишки - до 650°C

Керамичен плат със стъклени нишки - до 650°C

Керамичен плат със стъкло Този материал представлява успешна алтернатива на повечето високотемпературни платове. Той се получава чрез тъкане на множество усукани нишки. Ширината и дебелината на керамичния плат със стъкло, практически се определя от броя на тези нишки. Керамичната тъкан е мека на допир и високоустойчива. Тя е налична в различни..

0.00лв

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)