Вермикулитни плочи

Предимствата на вермикулита са известни от дълго време. Използването на вермикулитните плочи е насочено към подобряване на топлоизолацията, както за лични така и за промишлени цели. Началото на пускането в експлоатация на вермикулита като огнеупорен материал е около средата на миналия век.

Основното предимство на вермикулитните плочи е запазването на температурата и огнеустойчивост. Вермикулитната плоча е със слаба топлопроводимост, а специфичната му плътност е до 300 кг / куб. М.

  • Вермикулитът притежава висока температурна устойчивост (точката на топене на вермикулита е около 1350 градуса.)
  • Отлична топлоизолация и шумоизолация
  • Вермикулитните плочи са екологично чист материал
  • Отсъствие на вредни изпарения дори при високи температури
  • Вермикулитните плочи са с висока якост (дори при ниски температурни условия) – могат да се ползват и при сухото строителство.
  • Устойчивост на плочите (вермикулитът не изгнива)
  • Ниско тегло на вермикулитните плочи
  • Гладка повърхност и красив златист вид, който ви позволява незабавно да боядисвате, облицовате с плочки и да извършвате други довършителни работи.

Циментово-вермикулитните плочи са направени от експандиран вермикулит. Процедурата за производство на вермикулитни плочи включва смесване на вермикулит (експандиран) с циментово мляко. След това вермикулитната плоча се пресова.

Вермикулитният материал се счита за здрав, надежден и екологичен. Ако температурата е твърде висока, в околната среда не се отделят вредни вещества. Също така вермикулитът не подлежи на процес на разпад, като ограничава разпространението на мухъл. Това е един от положителните аргументи на фона на популярните продукти с подобен произход.


Вермикулитни плочи - до 1100°С - плоски

Вермикулитни плочи - до 1100°С - плоски

Вермикулитни плочи - до 1100°С Тези огнеупорни плочи от вермикулит са изработени от експандиран вермикулит и специални неорганични свързващи вещества, които предоставят високо ниво на устойчивост към високи температури и термален шок. Вермикулитните плочи не представляват риск за здравето на човека и не съдържат азбест, минерални влакна или стък..

99.00лв

Вермикулитни плочи - до 1100°С - шарка тип ромб

Вермикулитни плочи - до 1100°С - шарка тип ромб

Вермикулитните плочи тип ромб са идеални за високотемпературна изолация на печки на дърва и камини и предлагат естетичен външен вид. Предлаганите плочи от вермикулит са изключително иновативен продукт и за изпускателни системи, благодарение на техническите си предимства. Вермикулитът на плочи с шарка тип ромб предлага достатъчна твърдост и механич..

0.00лв

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)