Ъгловите компенсатори с карданна връзка на фланци са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.

Карданният пръстен може да бъде кръгъл или квадратен. За кръглите карданни пръстени, моментът на усукване трябва да бъде взет под внимание, а за квадратните карданни пръстени да се вземе предвид нестабилността, предизвикана от огъването.


Свойството на ъгловите компенсатори с карданна връзка е да поемат ъглови движения във всяка равнина. Обикновено това се прави по начина показан на диаграмата. Само две междинни фиксирани точки са необходими поради факта, че карданната система абсорбира усилието породено от вътрешното налягане. Системата с два компенсатора с карданна връзка води до това, че всяко вертикално разширение на тръбите се поема от огъването в хоризонталните секции на тръбопровода, поради което може да е необходимо да се постави пружинен окачвач в двете секции.


Когато е или невъзможно или нежелателно хоризонталните секции на тръбите да поемат разширението на вертикалната секция, се използва комбинация  от два ъглови карданни компенсатора и един шарнирен метален компенсатор, както е показано на диаграма 2. Използването на шарнирния компенсатор е възможно поради факта че движенията във вертикалната секция са само в една равнина.


Характеристики на ъгловите компенсатори с карданна връзка:

 • ъгловите компенсатори с карданна връзка поглъщат ъгловите движения във всички равнини
 • този тип ъглови компенсатори ограничава силите на натиск на налягането.
 • карданните връзки на ъгловите метални компенсатори предават напречната сила и натиска от вятър
 • ъгловите компенсатори поддържат мъртвото тегло
 • Предотвратяват усукването на линзовата част на гофрата
 • за ъгловите компенсатори не се изискват основни фиксирани точки
Обща спецификация
Материали за гофрата Неръждаема стомана (304, 304L, 321, 310, 316, и др.) Incolloy series (800, 825, 800H, и др.) Inconel 600 и 625 Hastelloy Monel Avesta-253, SA 285, SA 515, SA 516 и др.
Поемане на движения ъглови движения
Приложение: Ъгловите компенсатори с карданна връзка на фланци са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.
Фитинги Фланци ANSI, DIN, GOST, JIS, GB и др.
Температурен диапазон °С -270°C - +900 °C
Размер DN15-DN2400

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

 • Производител: Spain
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Двойни ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Двойни ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Двойните ъглови компенсатори с карданна връзка на заварка са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила. Тези ме..

0.00лв

Двойни ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Двойни ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Двойните ъглови компенсатори с карданна връзка на фланци са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила. Тези мет..

0.00лв

Шарнирни компенсатори с краища на заварка

Шарнирни компенсатори с краища на заварка

Шарнирните компенсатори с краища на заварка са поемат основно ъглови движения и са изработени от единичен линзов елемент, шарнирна връзка и краища на заварка. Шарнирният механизъм на тези метални компенсатори е проектиран така, че да поема пълния натиск от налягането.Шарнирните компенсатори не поемат аксиални движения, въпреки че някои типове от ша..

0.00лв

Шарнирни компенсатори с краища на фланци

Шарнирни компенсатори с краища на фланци

Шарнирните компенсатори с краища на фланци се монтират, за да ограничат поемането на движения от компенсатора само в една равнина. Поради шарнирния си механизъм, този тип метални компенсатори не е способен да поема аксиални движения. Шарнирът на шарнирните компенсатори е така проектиран, че да защитава линзовия компенсатор от усукване на гофрата. Т..

0.00лв

Двойни шарнирни компенсатори с краища на фланци

Двойни шарнирни компенсатори с краища на фланци

Шарнирните компенсатори с краища на фланци се монтират, за да ограничат поемането на движения от компенсатора само в една равнина. Поради шарнирния си механизъм, този тип метални компенсатори не е способен да поема аксиални движения. Шарнирът на двойните шарнирни компенсатори е така проектиран, че да защитава линзовия компенсатор от усукване на гоф..

0.00лв

Двойни шарнирни компенсатори с краища на заварка

Двойни шарнирни компенсатори с краища на заварка

Двойните шарнирни компенсатори с краища на заварка поемат основно ъглови движения и са изработени от двоен линзов елемент, шарнирна връзка и краища на заварка. Шарнирният механизъм на тези метални компенсатори е проектиран така, че да поема пълния натиск от налягането. Шарнирните компенсатори не поемат аксиални движения, въпреки че някои ти..

0.00лв

Тагове: Ъглови компенсатори