Шарнирните компенсатори с краища на фланци се монтират, за да ограничат поемането на движения от компенсатора само в една равнина. Поради шарнирния си механизъм, този тип метални компенсатори не е способен да поема аксиални движения. Шарнирът на шарнирните компенсатори е така проектиран, че да защитава линзовия компенсатор от усукване на гофрата. Тези ограничители на движенията намаляват натоварванията от натиска на налягането и температурните движения на тръбопровода. Натискът от налягането на флуида върху тръбопровода по този начин се поема изцяло от шарнирния компенсатор. Шарнирният механизъм на компенсатора е създаден така, че да поеме усилието на по-голяма част от налягането, отколкото само линзовата част би поела. По този начин линзите на шарнирният компенсатор на фланци не са толкова натоварени, а в същото време поемат само движенията, за които са предназначени. Освен това шарнирната връзка на шарнирните компенсатори е проектирана да поддържа теглото на тръбите и свързаното оборудване, стреса от вятъра и други външно индуцирани сили, които добавят външно натоварване върху тръбопровода.

Шарнирните компенсатори с краища на фланци често се използват в комбинация по два или повече компенсатора. С тази комбинация поемането на латерални движения е възможно, като в същото време всеки компенсатор поема и ъгловите движения. Ако се монтират повече шарнирни компенсатори на фланци, разстоянието между тях трябва да е достатъчно голямо, за да се подсигури оптималното поемане на движения.

Шарнирните компенсатори обикновено се проектират да поемат пълния натиск от налягането и могат да бъдат изработени така, че да поемат теглото на тръбопровода и оборудването. Тяхната посока и носимост трябва да бъде специфицирана предварително, така че да могат адекватно да издържат на тези усилия.

 

Характеристики на шарнирните компенсатори:

 • шарнирната система на компенсаторите позволява да поемат ъглови движения във една равнина
 • ограничават натиска на налягането
 • шарнирните компенсатори предават напречната сила и силата на вятъра
 • този тип метални компенсатори поддържат мъртвото тегло
 • предотвратяват усукването на линзовата част
 • Не се изискват основни фиксирани точки
Обща спецификация
Материали за гофрата (304, 304L, 321, 310, 316, и др...) Incolloy series (800, 825, 800H, и др.) Inconel 600 и 625 Hastelloy Monel Avesta-253, SA 285, SA 515, SA 516 и др.
Поемане на движения Ъглови движения в една равнина
Приложение: Шарнирните компенсатори с краища на заварка са поемат основно ъглови движения и са изработени от единичен линзов елемент, шарнирна връзка и краища на заварка. Шарнирният механизъм на тези метални компенсатори е проектиран така, че да поема пълния натиск от налягането.
Фитинги Краища на заварка
Температурен диапазон °С -270°C - +900 °C
Размер DN15-DN6000

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Шарнирни компенсатори с краища на фланци

 • Производител: Spain
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Свързани продукти

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Ъгловите компенсатори с карданна връзка на фланци са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.Карданният пръстен мо..

0.00лв

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Ъгловите компенсатори с карданна връзка на заварка са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.Карданният пръс..

0.00лв

Тагове: Шарнирни компенсатори