Шарнирните компенсатори с краища на заварка са поемат основно ъглови движения и са изработени от единичен линзов елемент, шарнирна връзка и краища на заварка. Шарнирният механизъм на тези метални компенсатори е проектиран така, че да поема пълния натиск от налягането.

Шарнирните компенсатори не поемат аксиални движения, въпреки че някои типове от шарнирните системи могат да се изработят с отвори така, че да поемат минимални ограничени аксиални движения. Тези шарнирни връзки не могат да устоят на натиска на налягането и затова трябва да е налице добро закрепване на тръбите.


Шарнирните компенсатори обикновено се използват в комплект от два или три броя, които поемат латералните измествания в една или повече посоки, в една равнина на дадена тръбопроводна система. Шарнирният компенсатор в такава система е ограничен до чисто ъглово въртене, ограничено от шарнирите му.

Всяка двойка шарнирни компенсатори, разделена със сегмент от тръбопровода, действа в унисон и абсорбира латералните движения по същия начин, както универсалните компенсатори в една равнина. При определено ъглово завъртане на отделния компенсатор, размерът на латералните движения, които една двойка шарнирни компенсатори може да поеме е правопропорционалeн на разстоянието между техните шарнирни втулки. За да се използват шарнирните компенсатори ефективно това разстояние трябва да бъде възможно най-голямо.

Шарнирните компенсатори обикновено се проектират да поемат пълния натиск от налягането и могат да бъдат изработени така, че да поемат теглото на тръбопровода и оборудванео. Тяхната посока и носимост трябва да бъде специфицирана предварително, така че да могат адекватно да издържат на тези усилия.

Характеристики на шарнирните компенсатори:

 • шарнирната система на компенсаторите позволява да поемат ъглови движения във една равнина
 • ограничават натиска на налягането
 • шарнирните компенсатори предават напречната сила и силата на вятъра
 • този тип метални компенсатори поддържат мъртвото тегло
 • предотвратяват усукването на линзовата част
 • Не се изискват основни фиксирани точки
Обща спецификация
Материали за гофрата (304, 304L, 321, 310, 316, и др...) Incolloy series (800, 825, 800H, и др.) Inconel 600 и 625 Hastelloy Monel Avesta-253, SA 285, SA 515, SA 516 и др.
Поемане на движения Ъглови движения в една равнина
Приложение: Шарнирните компенсатори с краища на заварка са поемат основно ъглови движения и са изработени от единичен линзов елемент, шарнирна връзка и краища на заварка. Шарнирният механизъм на тези метални компенсатори е проектиран така, че да поема пълния натиск от налягането.
Фитинги Краища на заварка
Температурен диапазон °С -270°C - +900 °C
Размер DN15-DN6000

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Шарнирни компенсатори с краища на заварка

 • Производител: Spain
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Свързани продукти

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Ъгловите компенсатори с карданна връзка на фланци са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.Карданният пръстен мо..

0.00лв

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Ъгловите компенсатори с карданна връзка на заварка са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.Карданният пръс..

0.00лв

Двойни шарнирни компенсатори с краища на фланци

Двойни шарнирни компенсатори с краища на фланци

Шарнирните компенсатори с краища на фланци се монтират, за да ограничат поемането на движения от компенсатора само в една равнина. Поради шарнирния си механизъм, този тип метални компенсатори не е способен да поема аксиални движения. Шарнирът на двойните шарнирни компенсатори е така проектиран, че да защитава линзовия компенсатор от усукване на гоф..

0.00лв

Тагове: Шарнирни компенсатори