Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A 

Силиконов листов материал с най-често ползваната твърдост, с одобрение от FDA - перфектен за приложения, изскващи пряк допир с храни при много високи температури. 

Безопасен за употреба с храни: Червеният силикон от този вид е одобрен от FDA за употреба в хранително-вкусовата промишленост. FDA има точни стандартио относно типовете материали, които могат да бъдат ползвани за директен досег с хранителни продукти. Това е от критично значение за нашата безопасност. Материалите, ползвани за производството на този силикон за ХВП са одобрени от тази агенция. Нашите листови силиконови материали са в съответствие с изискванията на 21 CFR 177.2600,  който е наредбата на FDA за гумени изделия, ползвани за повторен и многократен контакт с храни и напитки. Ползвайки червения силикон за храни под формата на листи Вие имате пълната сигурност, че в него няма чужди вредни съставки, които да замърсят храната.

Високотемпературна устойчивост: Както всички останали силиконови еластомери и този FDA-одобрен червен силикон на листи има свойството да издържа на екстремни температурни условия. Ако  Вашето приложение включва температури, вариращи между  -60 C до +200°C, то този силиконов лист е правилният еластомер за Вас. Червеният силикон на листи е придобил тази си репутация след многоброюни тестове в лаборатории и е използван в множество приложения в ХВП, фармацията, козметичната и питейната промишленост, медицинска апартура и др

Силикон със средна степен на твърдост: Твърдостта е много важен фактор, когато избирате еластомерно изделие за Вашето приложение. Тя измерва до колко податлив на физически натиск е даденият тип гума. Червеният силикон на листи е със средна степен на твърдост – 60 Shore A. Тази твърдост на силиконовите листи се счита за най-масовата и ги прави подходящи за почти всички места, където е необходим силиконов материал.

Умерена химическа устойчивост: Освен че силиконовият материал на ролка е високотемпературен продукт, той е устойчив и на определени типове химикали. Това свойство на силиконовите листи ги прави полезни, ако ги ползвате за предпазване на оборудването от определени химически реагенти и съставки. Силиконът издържа на амоняк, натриев сулфат, както и на оцет. Моля проверете с нашите експерти каква е химическата устойчивост на силиконовите листи към използвания от Вас химикал.

Други предимства на силиконовите листи:

 • Повечето силиконови листи с твърдост 60 Shore A могат да бъдат доставени в рамките на 4-5 дни
 • Стандартните ролки са с размер 1200 mm на ширина х 10 метра на дължина
 • Същият силикон е наличен и в други твърдости, вариращи между 40 и 70 Shore A
 • Лесно различим червен цвят
 • Можем да изрежем за Вас необходимите Ви детайли машинно – включително силиконови гарнитури, силиконови упплътнения, силиконови ленти и др.
 • Силиконът на листи с одобрение от FDA може да се ползва и при външни условия, благодарение на UV и озоноустойчивостта си
Обща спецификация
Приложение:
 • Фурни за търговска употреба
 • Уплътнения за малки ел. уреди за приготвяне на храна
 • Уплътнения за системи за филтриране на вода
 • Уплътнения за млечната промишленост и за производство на млечни продукти
 • Гарнитури за употреба в хранително-вкусовата промишленост
 • Ленти и уплътнения за хранителна употреба при фурни и др.
 • Диспенсъри за храни и напитки
Твърдост по Shore A 60°
Температурен диапазон °С -60° до 200° C
Цвят Червен
Продуктов лист

Червен силикон за храни - 60 Shore A - FDA одобрение

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

 • Производител: Italy
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Прозрачен силикон за храни - FDA

Прозрачен силикон за храни - FDA

Прозрачен силикон за храни - FDA   Силиконът на листи от този вид е леко прозрачен, но не е напълно безцветен, като пропуска светлината през себе си. Прозрачният силикон на листи е с якост на опън до 6 MPA. Полупрозрачните силиконови листи с FDA одобрение са плътни и идеални за облицовки, подложки и пети на всякакво оборудване в хранит..

0.00лв

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A  Тази вариация на листов силиконов материал с одобрение от FDA е перфектна за приложения, изскващи пряк допир с храни и много високи температури. Прозрачният силикон на листи 40 Shore A e материал с много малка твърдост, което го прави подходящ за приложения където е необходимо по-добро уплътнение..

0.00лв

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - 60° Shore A - с FDA одобрение Силиконът на листи с твърдост 60 Shore A от този вид е с одобрение за употреба с храни, топлоустойчив и UV устойчив, с черен цвят. Нашият черен силиконов лист за хранителната промишленост е от висококачествен клас и средна твърдост, като има много висока температурна устойчивост и пъ..

0.00лв

Силикон на листи - засичан от металдетектор

Силикон на листи - засичан от металдетектор

Силикон на листи, за засичане с металдетектор Силиконът на листи от този вид може да бъде засечен с металдетектор. Това става чрез влагане на фини метални прашинки, в структурата му, тъй че да са видими с металдетекторно оборудване. По този начин всякакви откъснали се парченца от силиконовата гума в процеса на производство и попаднали ..

0.00лв

Тагове: червен, силикон, FDA, за храни, 60 shore, листи