Уплътнителен лист novapress® 880

Новият уплътнителен материал novapress 880 има три пъти по-голяма адаптивност в сравнение с конвенционалните безазбестови уплътнителни листи. Това дава възможност уплътнителния материал да се използва в надеждни конструкции по TA Luft съгласно VDI 2290 и с повишена безопасност при монтиране.

Уплътнителният материал е с революционно нова технология Gasket Code (пълно проследяване и прозрачност на уплътнителя). Тя позволява идентифициране дори само по остатъци от гарнитурата, на партидата и типа на материала, поради вложените специални частици в него. Със специален апарат се идентифицира конкретния вид на упл. материал и партидния му номер – това е гаранция за пълна проследимост на материала при евентуална авария.

Уплътнителните листи novapress® 880 отговарят на най-високите законови изисквания, поради което се характеризират с изключително ниско и добро ниво на утечка дори при ниско повърхностно налягане.

Ограниченията при проектирането на стандартизираните фланцови връзки при ниски повърхностни налягания правят по-трудно спазването и практическото прилагане на законовите критерии за уплътняване. Това е особено вярно за приложения в химическата промишленост, където трябва да се уплътняват агресивни флуиди, които са от значение за TA Luft (германския Закон за чистия въздух).

Липса на утечка, дори при 18% компресия
Новият уплътнителен материал решава този конфликт със значително по-висока адаптивност. С прибл. 18% компресия, материалът предлага стойности около три пъти по-високи от тези на наличните в търговската мрежа решения и по този начин може да компенсира неравностите на фланеца дори при ниско повърхностно налягане.

Сигурно уплътняване, дори без вътрешен метален пръстен
Уплътненията с вътрешно обкантване с метален пръстен често се използват в технологичната промишленост, което значително увеличава изискваното минимално повърхностно налягане.

Новият уплътнителен материал novapress® 880 постига първокласни характеристики спрямо течове, дори без вътрешен метален пръстен. Това е свързано с факта, че при тестовете се доказва, че вътрешният обкантващ материал - изработен от неръждаема стомана с дебелина 0,1 мм, комбиниран с адаптивната същност на novapress 880, създава изключително компактна връзка, която обаче осигурява почти идентични уплътнителни характеристики като уплътнението на novapress 880 без вътрешен пръстен.

Системата за контрол на процесите гарантира стабилно производство
Новият уплътнителен материал се състои от прибл. 20 различни компонента, които са свързани с еластомер. Сместа от материали се изгражда слой по слой в процес на каландриране под високо налягане. Производственият процес в крайна сметка води до получаване на хомогенен продукт - съществена предпоставка за ефективна ефективност на утечките.

Системата за производствен контрол е отговорна за надеждността на процеса;

Frenzelit използва гарантирана система при производството на уплътнителни листи на novapress 880. Това означава, че се гарантира постоянно качество, като се осигурява пълно управление, контрол и наблюдение на формулите, процеса на смесване и процеса на каландриране.

novapress® 880 is a trademark registered by Frenzelit Werke Gmbh

Обща спецификация
Приложение:
 • Уплътнителен материал на база висококачествени арамидни влакна и специални функционални пълнители, свързани с NBR.
 • С технологията Gasket Code като стандарт за ясна идентификация и проследимост на материала
Сертификати
 • BAM,
 • Blow-out VDI 2200,
 • DVGW,
 • EG 1935/2004,
 • FDA,
 • HTB DIN 30653,
 • Trinkwasser gemäß Elastomerleitlinie ("KTW"),
 • TA Luft,
 • W 270
Температурен диапазон °С 200 °C
Налягане [bar] 120 bar
Размер 1500 х1500 mm
Дебелина 1,0; 1,5; 2,0; 3,0 mm;
Цвят бежово (пигмент) / бежово (без цветни пигменти)
Продуктов лист

Уплътнителен лист Novapress 880

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Уплътнителен лист novapress® 880

 • Производител: Frenzelit
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Тагове: Уплътнителен лист, novapress® 880