Според приложението

Конвейерът е толкова добър, колкото транспортната лента, която е монтирана на него!

Изборът на подходяща транспортна лента за Вашия продукт е една от най-важните задачи при избора на конвейер. Изискванията към транспортните ленти, варират според областта им на приложение и предопределят вида на материала, от който е изработена транспортната лента.  Монтажът на грешната транспортна лента може значително да повлияе на пропускателната способност на конвейра, да довдеде до нежелани престои и рискове.

Предлагаме множество транспортни ленти за най-различни индустриални приложения, така че първата стъпка при избора на правилната транспортна лента, жизненоважна за успеха на приложението й е да познавате продукта си и начина му на транспортиране в рамките на производствения процес. При избора на транспортни ленти се налага да се съобразите с няколко ключови фактори, които трябва да вземете предвид в зависимост от различните индустриални приложения на транспортните ленти, като например:

 Размерът, теглото и разпределението на продуктите върху лентата
 Съставът на продукта и влиянието, което оказва върху лентата – химическо, механично, термично и др.
Необходимата скорост на движение  и наклон на продукта по транспортната лента
Околната среда, в която ще работи конвейерът (т.е. гореща или студена, мокра или суха, на открито или закрито, корозивна и т.н.?)

Тези фактори определят на свой ред основните параметри на транспортната лента като необходимата твърдост, устойчивост на износване, армировка, брой слоеве, коефициент на триене, пригодност за контакт с храни, работна температура и т.н.

Ние предлагаме отлични транспортни решения за някои от основните промишлени приложения като: транспортни ленти за хранително-вкусовата промишленост, транспортни ленти за обща употреба, транспортни ленти за фармацевтичната промишленост, текстилни конвейерни ленти, транспортни ленти за логистика и транспорт, селско стопанство, дървообработване, фитнес оборудване, транспортни ленти за керамична промишленост,  за кариери и минна промишленост, както и много други.


Няма продукти в тази категория.