PVC Транспортни ленти

(PVC) транспортните ленти са стандартен тип ленти за пренос на материали в индустрията – както общата промишленост така и за ХВП.

ПВЦ / PVC (Polyvinyl Chloride) е третата най-разпространена пластмаса в света и е известна със здравината и лесната си поддръжка. PVC транспортните ленти са идеалният избор за пренос на суровини, за хранителната промишленост –включително на месо, риба и млечни продукти. 

Сърцевината на PVC транспортните ленти се състои от синтетична тъканна вложка, като същата е покрита с ПВЦ. Така, според броя на вложките в лентата могат да бъдат транспортирани, както леки, така и тежки материали. Синтетичната вложка на ПВЦ транспортната лента обикновено е изградена от полиестерна, полиамидна тъкан, карбонов плат или други подобни тъкани. ПВЦ транспортната лента се състои обикновено от 1 до 3 слоя тъкан с дебелина от  0.5 ~ 0.8 mm.

В последните години този тип транспортни ленти се ползват масово. Сред основните предимства на транспортните ленти от PVC са високата им якост, слабото разпъване и добрата температурна устойчивост, както и широкият спектър на варианти, според товароносимостта им.

Тези антистатични ПВЦ транспортни ленти гарантират и добра химическа устойчивост, като са издръжливи както към гореща вода, така и към пара. Налични са и специални версии, които са негорими или не поддържат пламък.

Със своята сравнително ограничена абразивоустойчивост и ограничена устойчивост на разтворители, масла и греси, ПВЦ транспортните ленти са най-добър избор за обработка на плодове, зеленчуци, храни и по-прости операции с ограничени изисквания.

За повечето промишлени предприятия транспортната лента от ПВЦ е надежден избор на сравнително ниска цена, в сравнение с останалите транспортни ленти, предлагани на пазара.


Няма продукти в тази категория.