Полиетер етеркетон / PEEK

PEEK листи и пръти

PEEK e високотехнологичен полукристален полимер. Той има много висока температурна устойчивост - до над +260 °C, а за кратко дори до + 300 ° C.

PEEK Под формата на плочи и пръти функционира успешно при тези високи температури, но за разлика от други високотемпературни пластмаси, PEEK остава стабилен в размерите, дори и при тях и запазва повечето от оригиналните си характеристики.

Трудно е да се намери сфера, в която полиетер етеркетонът PEEK не е ефективен и не може да бъде използван. Материалът притежава отлични трибологични харакеристики, включително при много високи скорости на въртене.

Едно от най-отличителните свойства пред други термопластмаси, е че PEEK запазва отличните си механични свойства, твърдост и не се смачква дори при едновременното действие на високи температури, силни химикали и високо налягане.

Благодарение на високата си якост и издръжливост прътите от PEEK и листите от PEEK са често изпползвани, там където е задължителна надеждността и гарантирането на сигурността - например на оборудване за нефтени платформи.

PEEK пластмасата притежава уникална якост на опън и якост на огъване и стареене при динамични цикли.

PEEK се използва в:

Хранителна промишленост
Химическа промишленост
Повдигащи механизми
 
Вакуумни приложения
Обща индустрия
Нефтодобив и рафинерии
Електротехника
Минна промишленост
 
 
Водопречиствателни съоръжения

PEEK маркучи тънкостенни

PEEK маркучи тънкостенни

PEEK маркучите от тънкостенен тип са изработени от полимера PEEK, който е добре познат с много високата си степен на твърдост дори при завишени температури. Тънкостенните PEEK тръбички и маркучи са с отлична устойчивост дори при много високи налягания и в много случаи заменят дори неръждаемата стомана. Поради високата си степен на чистота, PEEK м..

0.00лв

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон  Листите от PEEK са с отлична устойчивост на химикали, включително агресивни, устойчиви са на петрол, масла и греси. Химическата устойчивост на PEEK листите е сравнима с устойчивостта на химикали на флуорополимерите, с изключение на няколко съставки - висококонцентрирани киселини и и алкали, хлор, бром, фл..

0.00лв

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон  Прътите от PEEK са с отлична устойчивост на химикали, включително агресивни, устойчиви са на петрол, масла и греси. Химическата устойчивост на PEEK прътите е сравнима с устойчивостта на химикали на флуорополимерите, с изключение на няколко съставки - висококонцентрирани киселини и илкали, хлор, бром, флуо..

0.00лв

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)