Твърд PVC / Поливинилхлорид

ПВЦ листите, прътите и тръбите от твърд PVC материал са здрави, издръжливи на химикали, киселини, стареене и абразия. Твърдият PVC може да бъде обработван с най-различни инструменти и от него се произвеждат разнообразни детайли и машинни компоненти.

Недостатъкът, че твърдият PVC материал се топи при по-ниска температура е от друга страна силно предимство при обработката му. При запалване PVC листите и прътите се самоизгасят и не поддържат горенето.

Защо да използвате PVC листите и прътите от плътен PVC материал?
PVC листите и прътите са материал, който е много по-здрав, в сравнение с някои типове пластмаси. Той издържа на сблъсъци и удари много повече, спрямо други полимери от типа на плексигласа, стирена например. Твърдият ПВЦ материал е изключително химически устойчива пластмаса, която устоява дълго на атаките и разяждащото действие на множество химикали, което я прави много добър избор за широк спектър от индустриални приложения.

Предимства на твърдия ПВЦ материал на листи и пръти

 Твърдият ПВЦ материал на листи и пръти има добра твърдост и механични свойства

 ПВЦ листите и прътите са с добри електроизолационни свойства за ниски волтажи.

 Листите и прътите от ПВЦ са с много висока химическа устойчивост и издържат на влага.

 Твърдият ПВЦ на пръти и листи се формова много лесно и е термоподатлив

 

 ПВЦ листите и прътите са с добра пространствена стабилност

 Твърдият ПВЦ се лепи и е отличен за заваряване

 Твърдите ПВЦ листи и пръти са самозагасящи се и са негорими

​ ПВЦ листите и прътите са икономичен избор на пластмаса


Недостатъци на твърдия ПВЦ материал на листи и пръти

 Топлоустойчивостта на твърдия ПВЦ материал не е много добра – когато температурата надмине 140 °C, той започва да се размеква, а температурата му на топене е 160 °C. 

 ПВЦ листите и прътите не бива да се използват за изработка на детайли, изискващи голяма гъвкавост, ниско триене или висока износоустойчивост.

 

 Електроизолационните свойства на твърдия ПВЦ материал са по-слаби, сравнени с полиетилена и полипропилена например. Най-общо, твърдият ПВЦ материал е подходящ само за ниско- до средноволтови приложения.

​ ПВЦ прътите и листите не бива да се ползват за продължителен контакт с хранителни продукти.


Поливинилхлорид / PVC на листи

Поливинилхлорид / PVC на листи

Поливинилхлорид / PVC на листи са твърда плътна пластмаса с висока устойчивост на удар и стареене при външни условия от -15 до +60 С. Поливинилхлоридът на листи е устойчив на химикали и агресивни среди. PVC листите се подлагат лесно на машинна обработка и могат да се оформят със стандартни инструменти.   PVC листите са налични и в про..

0.00лв

PVC пръти

PVC пръти

PVC пръти  Поливинилхлоридът под формата на пръти е една от най-разпространените пластмаси в света. Най-широкото използване на PVC пръти в инженеринговата дейност е в сферата на изграждането на съдове, резервоари и контейнери за най-различни флуиди, поради отличната им устойчивост на химикали и вода. Те издържат на температури в интервал..

0.00лв

Поливинилхлорид / Прозрачен PVC на листи

Поливинилхлорид / Прозрачен PVC на листи

Прозрачните PVC листи  са твърда плътна пластмаса с висока устойчивост на удар и стареене при външни условия от -15 до +60 С. Поливинилхлоридът на листи е устойчив на химикали и агресивни среди. PVC листите се подлагат лесно на машинна обработка и могат да се оформят със стандартни инструменти.   PVC листите са налични и в прозрачна фо..

0.00лв

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)