Полибутилен терефталат / PBT

PBT (polybutylene terephthalate) Полибутилен терефталат е много здрав материал, издръжлив, износоустойчив на удари и на термопластични напуквания. Полибутилен терефталатът е от групата на термопластичните линейни полимери, които включват и PET. Поради подобието си с полимера PET, полибутилен терефталатът, често е с пълнители от фибростъкло - до 90%, и е известен още като PBT GF - glass filled.

PBT (polybutylene terephthalate) GF - Полибутилен терефталат с пълнител от стъклени фибри има забележителни качества, които при него са в комбинация: висока твърдост и плътност, стабилност при използване, добра топлинна устойчивост и отлична якост. Полибутилен терефталатът има висока пространствена стабилност, минимално термално разширение и ниска степен на поемане на вода, специфична за полимерите, което позволява да се изработват части с висока степен на прецизност.

Листите и прътите от Полибутилен терефталат с 30% стъклен пълнеж - PBT GF 30 имат отлични електрически изолационни свойства и добра степен на плъзгане. Пространствената стабилност на PBT - полибутилен терефталата е по-добра от тази на полиамида, поради по-слабата си водоабсорбция, което прави PBT отличен избор за приложение в електротехниката.

PBT GF 30 на листи и пръти се използва за производство на висококачествени и отговорни технически детайли: в електроинженерството, в електрониката, в автомобилната индустрия и при производството на домакински уреди, прецизни механични изделия и общата механика.

Детайлите изработени от пръти и листи от PBT (polybutylene terephthalate) се ползват там където е необходимо да се предотврати поемането на влага и където е важна комбинацията от стабилност на формата, заедно с якост на материала.  Това позволява прецизна изработка на машинни детайли с минимална зависимост от околните въздействия.

Полибутилентерефталат се използва в:

Хранителна промишленост
 
Медицинска индустрия
 
Електротехника
 
Измервателни уреди
Обща индустрия
 
 

Полибутилен терефталат / PBT на пръти

Полибутилен терефталат / PBT на пръти

Полибутилен терефталат / PBT на пръти притежава прозрачно бял цвят и е в съответствие с изискванията на ASTM D6261 спецификациите. PBT на пръти е твърд, удароустойчив полимер, който е стабилен по отношение на размерите си и с отлична устойчивост на смачкване с ниска степен на влагоабсорбиране. Полибутилен терефталатът на пръти предлага от..

0.00лв

Полибутилентерефталат / PBT на листи

Полибутилентерефталат / PBT на листи

Полибутилентерефталат /PBT на листи още известен като Polybutylene Terephthalate / PBT, притежава характеристики близки до тези на полиетилен терефталата PET, но PBT полибутилен терефталатът  има по-слаби механични свойства, особено що се касае до якост при удар и износоустойчивост. Поради това, за придаване на допълнителна якост,PBT лист..

0.00лв

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)