Полиамид 12 / PA12

Полиамид 12 е значително по-скъп от Полиамид 6 и дори от Полиамид 66, поради което не е толкова търсен, в сравнение с тях. Полиамид 12 е препоръчителен за изработка на компоненти, работещи във влажни и мокри условия, изложени на високи натоварвания - например при корабостроенето. В отсъствие на влага и голямо натоварване - механично, електрическо или термално, е по-уместно да се изберат далеч по-икономични инженерни пластмаси.

Полиамид 12 / PA12 е полукристален полиамид, с много висока здравина и добра химическа устойчивост. От всички полиамиди, Полиамид 12 се характеризира с най-ниската влагоабсорбция и най-добра удароустойчивост. Някои от по-специфичните особености на Полиамид 12 включват:

  • Ниска степен на влагоабсорбция
  • Добра удароустойчивост
  • Добра химическа устойчивост
  • Добра устойчивост на напукване при стрес
  • Добри плъзгащи свойства.

Полиамид 12 / PA 12 се използва в:

Хранителна промишленост
 
Измервателни уреди
 
Подемна техника
 
Хартиена промишленост
Обща индустрия
 
Електротехника

Полиамид 12 на листи

Полиамид 12 на листи

Полиамид 12 на листи Полиамид 12 на листи се отличава с добра износоустойчивост и добър коефициент на триене. Полиамидът на плочи тип PA12 е с много ниска плътност в сравнение с останалите инженерни пластмаси - около (1,02 г/см3). Този тип полиамид, под формата на плоскости е много здрав полимер, който лесно издържа високи статични и динами..

0.00лв

Полиамид 12 на пръти

Полиамид 12 на пръти

Полиамидните пръти от PA12 притежават добра износоустойчивост и добри плъзгащи свойства. Полиамидът на пръти тип PA12 е с много ниска плътност в сравнение с останалите инженерни пластмаси - около (1,02 г/см3). Този тип полиамид, под формата на кръгли пръти е много здрав полимер, който лесно издържа високи статични и динамични на..

0.00лв

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)