За подобряване физичните и химичните свойства на тефлоновите пръти се прилага смесването на чистия тефлон с определени подобрители-пълнители:
Тефлонови пръти с пълнител -стъклени влакна
25% къси стъклени влакна; 85% върджин PTFE
Износоустойчив, подобрена твърдост, ниско термално разширение, слаба деформация при натоварване
Тефлонови пръти с пълнител -въглеродни влакна
5% въглеродни влакна; 95% PTFE
подобрена твърдост,  слаба деформация при натоварване; може да се използва при силни алкални среди, където тефлона със стъкло не издържа; по-слабо абразивен към насрещната повърхност
Тефлонови пръти с пълнител  -графит
5% графит; 95% PTFE
Отлична износоустойчивост към меки метали, висока товароносимост при високоскоростни контактни приложения, химически инертен
Тефлонови пръти с пълнител -бронз
40%-60% Бронзов прах; 60%-40% PTFE
Висока термична проводимост, материал за линейни лагери
Тефлонови пръти с пълнител стъкло и молибден
10-15% Стъклени влакна; 5% Молибденов бисулфид и 80-85% PTFE
Много твърд и стегнат; намалява триенето, слаб ефект върху електрическите свойства; химически нереактивен.
Обща спецификация
Температурен диапазон °С 260 С
Размер Диаметър mm: ф10; ф20; ф30; ф40; ф50; ф60; ф70; ф80; ф90; ф100; ф120; ф150; ф200; ф250; ф300;
Дължина 1000 mm
Относително тегло: 2.2 g/cm3

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тефлонови пръти с пълнители

  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Тефлонови пръти

Тефлонови пръти

Тефлонови пръти (екструдирани)  Тефлоновите пръти имат отлична устойчивост на повечето химикали и разтворители и са способни да функционирант на много високи и ниски температури. –дори до +260°C. Тефлоновите пръти притежават много нисък коефициент на триене и често се използват при допир с хранителни продукти и храна. Материалът на ..

0.00лв

Тефлонови тръби

Тефлонови тръби

Тефлоновите тръби, изработени от PTFE осигуряват стабилна работа при високи температури, над границата на всички термопласти, притежават висока устойчивост на стареене, слаба топлопроводимост, най-нисък коефициент на триене от останалите подобни материали. PTFE тръбите издържат на въздействието на най-агресивните органични и неорганични химикали.&n..

0.00лв

Полиамидимид / PAI на пръти

Полиамидимид / PAI на пръти

Полиамидимид / PAI на прътиПолиамидимидните пръти имат висока механична якост и твърдост при ниски температури, както и висока температурна стабилност. Температурата на преминаване в стъкловидно състояние на полиамидимидните PAI пръти е (+ 280 ° C), като тя е по-висока от краткосрочната работна температура  от (+ 250 ° C), което..

0.00лв

Полибутилен терефталат / PBT на пръти

Полибутилен терефталат / PBT на пръти

Полибутилен терефталат / PBT на пръти притежава прозрачно бял цвят и е в съответствие с изискванията на ASTM D6261 спецификациите. PBT на пръти е твърд, удароустойчив полимер, който е стабилен по отношение на размерите си и с отлична устойчивост на смачкване с ниска степен на влагоабсорбиране. Полибутилен терефталатът на пръти предлага от..

0.00лв

Полипропилен на пръти

Полипропилен на пръти

Полипропиленовите пръти / PP  са изработени от твърд, лек материал, който е с висока удароустойчивост и добри механични свойства, издържащ на температури до 100°С. Полипропиленовите пръти имат много слаба степен на влагоабсорбиране и са устойчиви на много киселини, алкални елементи и органични разтворители. Прътите изработени от полипропиле..

0.00лв

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти e една от най-химически устоичивите термопластмаси, известни днес, издържащ от -30°С до +150°С, които имат наистина добра пространствена стабилност и добри трибологични характеристики. PVDF на пръти е негорим, самозагасяващ се тип пластмаса с висока плътност и отлична якост. Той не е с минимален вискозитет..

0.00лв

Тефлонови пръти - с графит

Тефлонови пръти - с графит

Тефлонови пръти - с графит Екструдираните тефлонови пръти с графит притежават добра топлоустойчивост. Те издържат до над +260°С. Прътите от тефлон с графитен пълнител са химически инертни, с нисък коефициент на триене и причиняват минимално износване на насрещната повърхност. Графитът като пълнител на тефлоновите пръти е също с добра химическ..

0.00лв

Тефлонови пръти - стъклонапълнени

Тефлонови пръти - стъклонапълнени

Тефлонови пръти - стъклонапълнени Тефлоновите пръти с 25% стъклен пълнеж са с висока издръжливост и представляват синтетичен флуорополимер с добавени стъклени влакна, подобряващи характеристиките му. Стъклонапълненият тефлон на пръти е със завишена механична якост, износоустойчивост и не се смачква лесно - до 40% по-слабо от обикновения тефло..

0.00лв

Тефлонови пръти - с карбонови нишки

Тефлонови пръти - с карбонови нишки

Тефлонови пръти - с карбонови нишки Тефлоновите пръти от PTFE с 25% въглеродни нишки са с висока издръжливост и отлично представяне при широк обхват от условия. Този тип тефлонови пръти с пълнеж от карбонови нишки са изработени от синтетичен флуорополимер, в който въглеродните влакна допринасят за подобряването на електрическите свойства, якостт..

0.00лв

Тагове: Тефлонови пръти, пълнители