Тефлонови листи от PTFE с пълнител 15% стъкло и 5% графитно съдържание (80% непреработен тефлон + 15% стъклени влакна + 5% графит)

Свойства на тефлоновите листи с графит и стъкло:
 • Отлична химическа стабилност.
 • Подобрена термопроводимост и коефициент на триене на PTFE листите
 • Тефлоновите листи със стъкло и графит притежават подобрена компресуриемост и износоустойчивост.
 • Тефлоновите листи с графит и стъкло притежават добри самосмазващи свойства особено при сух старт
Приложения на тефлоновите листи с 15% стъкло и 5% графит:
 • Този тип тефлонови листи, с пълнител графит и стъкло, се ползват в динамични уплътнителни приложения с въртящи и променливи движения
 • Пневматични приложения
 • Механични приложения
 • Тефлонът с графит и стъкло се ползва често и при хидравлични приложения
Графитът е най-често използваният пълнител за динамични уплътнителни приложения в пневматиката, хидравликата и за други машинни части. Графитонапълненият тефлонов лист със стъклени фибри издържа от -200° до над +260С. Съдържанието му в тефлоновите листи е около 5%, като така той понижава коефициента на триене и поради това се добавя и в други типове тефлон с пълнители. 

Добавените 5% стъклени влакна в тефлона намаляват износването му до незначителни нива, както и якостта на деформация под натоварване, като електрическите и химическите характеристики на тефлоновите листи се запазват. Стъклото само по себе си е с доста слаба устойчивост на алкални елементи и може да бъде атакувано от хидрофлуорна киселина. Коефициентът на триене е леко завишен, като в случая се добавя графит за да се компенсира този страничен ефект.
Обща спецификация
Приложение:

 • Този тип тефлонови листи с пълнител  - графит и стъкло се ползват в динамични уплътнителни приложения с въртящи и променливи движения
 • Пневматични приложения, механични приложения, хидравлични приложения
 • Тефлонът с 5% графит и 15% стъкло се ползва често и за плъзгащи лагери, пръстени на бутала, механични уплътнения и седла на сферични кранове

Размер

 • 1000x1000 mm;
 • 1200x1200 mm;
 • 1500x1500 mm;
 • 2000x2000 mm;

Дебелина 0,5mm; 1mm; 1,5 mm; 2mm; 3mm; 4mm; 5mm; 6mm; 10 mm; 15 mm; 20 mm
Относително тегло: 2.14 g/cm3
Продуктов лист

Тефлонови листи с 15% стъкло и 5% графит

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тефлонови листи - PTFE + 15% стъкло + 5% графит

 • Производител: Italy
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Тефлонови гарнитури

Тефлонови гарнитури

Изрязване гарнитури от тефлон  / Тефлонови гарнитури / PTFE гарнитури по размер и задание на клиентаVirgin класът на PTFE / тефлоновите гарнитури е съставен от 100% чист материал, като в тази му форма се използва в много общи приложения. Той е мек, оформя се лесно и се използва за изработка на химически устойчиви уплътнения и гарнитури. П..

0.00лв

Тефлонови гарнитури от експандиран тефлон

Тефлонови гарнитури от експандиран тефлон

Изрязване гарнитури от експандиран тефлон / Е-PTFE гарнитури по размер и задание на клиентаГарнитурите от експандиран тефлон са произведени от върджин експандиран тефлон, чрез процес, който създава еднакви и силно влакнести микроструктури с еднаква якост във всички посоки. Това означава, че експандираният тефлон няма структурни слабости или зъ..

0.00лв

Уплътнителен лист Novaflon® 500

Уплътнителен лист Novaflon® 500

novaflon ® е името на уплътнителните листи от модифициран тефлон на Frenzelit, изградени от мултидирекционално експандирани тефлонови материали. Тяхната подобрена издръжливост, сравнен ас конвенционалните тефлонови листи и превъзходната им химическа устойчивост допълва гамата уплътнителни листи. Семейството на novaflon ® ..

0.00лв

Уплътнителен лист Novaflon® 100

Уплътнителен лист Novaflon® 100

Уплътнителен лист Novaflon® 100 novaflon® 100  е уплътнителен материал изграден от модифициран тефлон - PTFE с кухи стъклени микросфери. Този материал се използва в общата и химическата индустрия. Благодарение на екстремната си компресируемост, novaflon® 100 е изключително подходящ за употреба с фланци, чувствителни към стрес, израб..

0.00лв

Уплътнителен лист Novaflon® 200

Уплътнителен лист Novaflon® 200

Уплътнителен лист Novaflon® 200 novaflon® 200 е уплътнителен материал изграден от модифициран тефлон с бариев сулфат. Този уплътнителен лист има най-високата химическа устойчивост към силни алкални елементи. novaflon® 200 е с висока механична устойчивост, висока устойчивост на налягане - вакуум до 83 bar и оптимизирана устойчивост към дефор..

0.00лв

Гарнитури в тефлонов плик

Гарнитури в тефлонов плик

Гарнитурите в тефлонов плик се произвеждат от разнообразни уплътнителни материали, поставени в плик от 100% чист тефлон и се ползват за уплътнение на фланци, танкове, реактори, стъкловидни и емайлирани повърхности. Гарнитурите с тефлонов плик могат да се изработят в различни форми - овални, кръгли, по чертеж или с рифелна повърхност и със зазе..

0.00лв

Колена, облицовани с тефлон

Колена, облицовани с тефлон

Тефлонизираните колена, облицовани вътрешно с PTFE,  се доставят като колена с ъгли 90°, 60°, 45° или 30°. Други ъгли са налични по поръчка. 90 градусовите облицовани с тефлон колена се доставят стандартно с един фиксиран и един въртящ се фланец, като по поръчка са възможни и вариации. Тефлонизираните фитинги и колена в ра..

0.00лв

Тагове: Тефлонови листи, PTFE + 15% стъкло, 5% графит