NBR О-пръстени

NBR О-пръстените се произвеждат от кополимер на бутадиена и акрилонитрила, известен още под общите имена Buna N, Нитрилна гума или NBR. Акрилонитрилното съдържание в NBR О-пръстените варира между 18% и 50%, като от нивото му се повлияват силно качествата на готовия продукт. Колкото по-високо е акрилонитрилното съдържание в маслоустойчивите О-пръстени от NBR, толкова по-голяма е маслоустойчивостта им към горива и масла.

В същото време еластичността и компресируемостта на NBR О-пръстените при ниски температури се влияе значително от промяната на нивото на акрилонитрил в сместа. Колкото по-слабо е съдържанието на акрилонитрил в О-пръстените, толкова по-добра е устойчивостта на ниски температури, но в същото време се жертва устойчивостта на масла и горива. 

С оглед на тези две противоположности, обикновено се избира компромисният вариант на съдържание на акрилонитрил придава на NBR О-пръстените придаващ средна маслоустойчивост и гъвкавост. NBR О-пръстените са с добри механични свойства, в сравнение с други еластомери с висока износоустойчивост.

NBR О-пръстените не са устойчиви на стареене и озон. Някои специални добавки коригират този дефект чрез добавяне на PVC в сместа, което придава отлична устойчивост на стареене и озон и добра маслоустойчивост, но гъвкавостта и еластичността на NBR О-пръстените в този случай спада.

Работна температура на NBR О-пръстените: варира от -55 C до 100 C или до 125 C в зависимост от различното съдържание на акрилонитрил и сместа за О-пръстените. Най-общо след 100 С живота на О-пръстените от маслоустойчива гума спада.

Твърдост на NBR О-пръстените: предлагаме версии на NBR О-пръстени с твърдост варираща от 40 до 90 Shore A.

Цвят на О-пръстените от NBR: черен, кафяв, зелен, бял, керемиден, жълт, син, червен, оранжев и сив или други цветове по поръчка.

Приложение на маслоустойчивите О-пръстени от NBR: съставките на О-пръстените от NBR им придават отлична устойчивост към абразия, масла и разтворители, вода и проникване на флуиди /по-високото акрилонитрилно съдържание е по-добро в случая/. NBR О-пръстени се използват и в среда от разредени киселини, алкални елементи и солни разтвори при ниски температури. Приложенията на ароматните въглеводороди, хлорните въглеводороди и полярните разтворители не са подходящи за този тип NBR О-пръстени.


О-пръстени от NBR - 70° Shore A

О-пръстени от NBR - 70° Shore A

  Най-често ползваните стандартни отляти маслоустойчиви NBR О-пръстени са с относително ниска цена, добри механични свойства и устойчивост на основните групи масла. Специфичните физически и химични устойчивости на NBR О-пръстените варират според формулировката на сместа за тях. NBR О-пръстените издържат в температурен диапазон от -30&de..

0.00лв

О-пръстени от NBR - 80° Shore A

О-пръстени от NBR - 80° Shore A

О-пръстените от  маслоустойчива гума NBR - 80° Shore A са по-твърди от стандартните о-пръстени. Този тип маслоустойчиви NBR О-пръстени са с относително ниска цена и добри механични свойства. Маслоустойчивите о-пръстени от NBR притежават и устойчивост на основните групи масла. Специфичните физически и химични устойчивости на ..

0.00лв

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)