HNBR О-пръстени

О-пръстени от Хидрогениран NBR - HNBR

 

О-пръстените от HNBR се изработват от синтетичен полимер, получен от насищането на въглеводородните вериги на нитрилната гума с водород. Този специален процес на насищане с водород намалява многократно двойните връзки в основната верига на NBR полимера, така че HNBR О-пръстените придобиват превъзходна топлинна устойчивост, озоноустойчивост, химическа устойчивост и механични качества, превъзхождащи стандартните NBR О-пръстени.

HNBR O-пръстените са устойчиви към минерални масла и хидравлични течности, животински мазнини и растителни масла, дизелово гориво, кисели газове, разредени киселини и основи. HNBR О-пръстените са устойчиви и на новите био-масла - известни като биологични масла. HNBR О-пръстени се ползват при силно динамични натоварвания и притежават добра абразивоустойчивост. HNBR О-пръстените не са съвместими с хлорни въглеводороди, полярни разтворители като кетони, естери и етери, както и със силни киселини.

Работна температура на HNBR О-пръстените: За HNBR - хидрогенираната нитрилна гума, работната температура е в диапазона от -40° C до 150 °C, като някои специални добавки й придават температурна устойчивост дори до 160 C.

Твърдост на HNBR О-пръстените: предлагаме HNBR О-пръстени с твърдост между 55 и 90 Shore A

Цвят на HNBR O-пръстените: черен, зелен, кафяв, керемиден, и сив цвят, както и други цветове по поръчка.

Приложение на HNBR O-пръстените: О-пръстените от HNBR намират широко приложение в автомобилната и нефтопреработвателната индустрии. В старите климатични и хладилни инсталации се използваха неопренови и витонови о-пръстени с охладители на базата на HCFC (или CFC) и минерални масла. Но неопреновите и витонови О-пръстени не са съвместими с новите охладителни агенти от тип HFC134a (R134a) и PAG смазочно вещество, тъй като неопренът разяжда от PAG  гресите, витонът се разяжда повече в среда от R134a. Наличната опция за всички горепосочени приложения се нарича HNBR О-пръстен, който е идеалното решение в този случай.


Няма продукти в тази категория.