Тефлонови О-пръстени

PTFE / Тефлоновите О-пръстени са популярен тип О-пръстени, които са в бял цвят. Тефлоновите О-пръстени се ползват широко в приложения, които изискват химическа устойчивост и слаба компресируемост. Тефлонът / PTFE като полимер и О-пръстените от тефлон, предлагат висока химическа устойчивост, ниско- и високотемпературни качества, устойчивост на стареене, много нисък коефициент на триене, електроизолационни и термоизолационни свойства и много голяма "хлъзгавост".

 

Общи свойства на тефлоновите О-пръстени 

механичните свойства на тефлона са слаби и са сравними с тези на останалите пластмаси, но те остават същите в много широк температурен диапазон  от -73°C до 204°C. Тефлоновите О-пръстени притежават отлични термо- и електроизолационни свойства и може би най-ниския известен коефициент на триене. О-пръстените от тефлон са много плътни и не могат да се разтапят лесно. Суровината трябва първо да се смачка и формува, за да се постигнат използваеми форми.

Тефлонови О-пръстени с пълнители 

Механичните свойства на тефлоновите О-пръстени често се подобряват чрез добавянето на пълнители от типа на стъклени влакна, въглеродни влакна, графит, молибденов дисулфид и бронз. Най-общо нормалният тип ненапълнен тефлон и О-пръстените от обикновен тефлон притежават отлични химически и високотемпературни характеристики, докато пълнителите на тефлона добавят и подобряват механичната якост на О-пръстение, стабилността и износоустойчивостта им.


О-пръстени от тефлон

О-пръстени от тефлон

Тефлонът притежава някои уникални качества, що се касае до изработка на О-пръстени от PTFE. Най-известното и познато от тях е устойчивостта на тефлоновите О-пръстени към практически всички флуиди и газове в диапазона от -50 С до +260С. Само разтопени алкални метали и някои халогенни съставки могат да разрушат целостта на тефлоновите О-пръстени. В п..

0.00лв

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)