Полиуретанови О-пръстени

Полиуретановите О-пръстени се изработват от смляна полиуретанова гума, която бива основно два типа: първата е полиестерни уретани (AU), а другата е полиетерни уретани (EU).

Полиестерните полиуретанови О-пръстени притежават изключителна маслоустойчивост и издържат на горива и разтворители, но могат да бъдат разрушени от хидролиза.

Полиетерните полиуретанови О-пръстени от своя страна не се поддават на хидролизно разрушаване, като предлагат и масло- и горивоустойчивост, сравнима с NBR гумата с ниско съдържание на акрилонитрил - 18-22% или HNBR гумата.

Независимо от различията, всеки тип полиуретанови О-пръстени притежава отлична износоустойчивост, висока якост на опън и голяма еластичност, в сравнение с останалите видове еластомери. Предлагаме също и О-пръстени от термопластичен уретан (TPU).

 

Работна температура на полиуретановите О-пръстени: Работната температура на PU О-пръстените варира между -40° C и 80° C, и краткосрочно до 100° C.

Твърдост на полиуретановите О-пръстени: Тя варира между 60 и 93 Deg Shore A.

Цвят на полиуретановите О-пръстени: черен, прозрачен, зелен, оранжев или друг цвят по поръчка

Приложение: Полиуретановите О-пръстени често се използват в механични приложения, особено на места, където се изисква по-голяма износоустойчивост и висока якост. Полиуретановите О-пръстени се ползват най-често там където са подложени на динамични натоварвания. Товя включва например хидравлични приложения, пневматика и широк обхват от критични позиции. В много случаи полиуретановите О-пръстени се ползват вместо NBR О-пръстените поради механичната си якост.


Полиуретанови О-пръстени

Полиуретанови О-пръстени

Полиуретановите О-пръстени се изработват от полиуретанова гума за обща употреба, която е известна с комбинацията си от твърдост и еластичност. Полиуретановите О-пръстени притежават отлична абразивоустойчивост и висока якост на скъсване. О-пръстените от полиуретан са устойчиви на масла, стареене, озон, топлина, електричество, както и към множеств..

0.00лв

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)