Силикон на листи, за засичане с металдетектор

Силиконът на листи от този вид може да бъде засечен с металдетектор. Това става чрез влагане на фини метални прашинки, в структурата му, тъй че да са видими с металдетекторно оборудване. По този начин всякакви откъснали се парченца от силиконовата гума в процеса на производство и попаднали във флуида могат да бъдат открити лесно и бързо. Така със сигурност може да се избегне нежелано замърсяване на продукта с еластомерни парчета, което е от критично значение в хранително-вкусовата, козметичната, фармацевтичната и др. подобни индустрии, както и навсякъде, където е необходимо продуктът да бъде максимлно чист и без примеси.

Силиконовата гума, която може да бъде засечена с металдетектор е и с висока температурна устойчивост до над +200°С, като е произведена само от съставки, одобрени от агенцията за храните и лекарствата на САЩ – FDA.  Това прави  този силиконов каучук пригоден за употреба с храни при директен допир с тях. Силиконът на листи за засичане с металдетектор е отличен електроизолатор и притежава добри антислепващи свойства.

Нашият висококачествен силикон на листи за засичане с металдетекторно оборудване е от най-висок клас, нетоксичен и инертен е, с твърдост 60 Shore А. Частиците съдържащи се в силиконовата гума, позволяващи засичането с металдетектор не са в количчество, което да е вредно за човека, но е видимо за засичащото оборудване. Те са фин метален прах създаващ мрежа, полагана с 15 p.p.h., вложена в свързващото вещество на силикона.

Силиконът за засичане с металдетектор е напълно в съответствие с наредбите на FDA, за директен досег с течни и сухи храни, съгласно 21 CFR 177.2600, което го прави пригоден за повторна и дългосрочна употреба с храни. Това означава, че засичаният с металдетектор силиконов лист е подходящ за влагане в производството на високочувствителни към примеси продукти на хранителната, питейната индустрия, фармацевтиката и за всякакви други уплътнителни и защитни приложения.

Техническа информация

Полимер Силикон
Цвят Син
Твърдост 60° ± 5° Shore A
Якост на опън 8 MPa (min)
Удължение на скъсване 327% (min)
Якост на сряз 19 N/mm (min)
Загуба на дебелина (24 ч @ 150°C) 11% (Max)
Магнитно засичане 7.3mm (максимален ход)
Температурен диапазон -60°C to +200°C (продължително) 
-60°C to +250°C (пикова температура)

Обща спецификация
Приложение:
  • гъвкави силиконови ленти, силиконови подложки, облицовки и гарнитури от силикон, засичани с металдетектор
  • изолационни, изолиращи и защитни силиконови облицовки на всякакви метални и др детайли в производството на чувствителни хранителни, питейни, фармацевтични и др. продукти, където не може да се допусне риск от замърсяване на крайния продукт
  • силиконови гарнитури от металдетекторно засичан силикон за фланци, люкове и тръби
  • силиконови ръкави за свързване и трансфер на храни,
  • изолационни силиконови ленти,  годни за засичане с металдетектор
  • Силиконови профили, засичани с металдетектор
Твърдост по Shore A 60°
Температурен диапазон °С -60° до 200° C
Цвят Син
Продуктов лист

Син силикон - за засичане с металдетектор - 60 Shore A - FDA одобрение

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Силикон на листи - засичан от металдетектор

  • Производител: Italy
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Прозрачен силикон за храни - FDA

Прозрачен силикон за храни - FDA

Прозрачен силикон за храни - FDA   Силиконът на листи от този вид е леко прозрачен, но не е напълно безцветен, като пропуска светлината през себе си. Прозрачният силикон на листи е с якост на опън до 6 MPA. Полупрозрачните силиконови листи с FDA одобрение са плътни и идеални за облицовки, подложки и пети на всякакво оборудване в хранител..

0.00лв

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A  Тази вариация на листов силиконов материал с одобрение от FDA е перфектна за приложения, изскващи пряк допир с храни и много високи температури. Прозрачният силикон на листи 40 Shore A e материал с много малка твърдост, което го прави подходящ за приложения където е необходимо по-добро уплътнение..

0.00лв

Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A  Силиконов листов материал с най-често ползваната твърдост, с одобрение от FDA - перфектен за приложения, изскващи пряк допир с храни при много високи температури.  Безопасен за употреба с храни: Червеният силикон от този вид е одобрен от FDA за употреба в хранително-вкусовата пр..

0.00лв

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - 60° Shore A - с FDA одобрение Силиконът на листи с твърдост 60 Shore A от този вид е с одобрение за употреба с храни, топлоустойчив и UV устойчив, с черен цвят. Нашият черен силиконов лист за хранителната промишленост е от висококачествен клас и средна твърдост, като има много висока температурна устойчивост и пъ..

0.00лв

Антибактериален силикон - Micrasil®

Антибактериален силикон - Micrasil®

MicraSil® – проактивно действащ антибактериален силикон с вградени биоцидни сребърни йони, предоставящ защита срещу развитие на бактерии, гъбички и водорасли. Проблемът:   развитие на бактерии, гъбички и водорасли по и около гумените уплътнения и листи, създаващи непосредствена заплаха за здравето при поемане на ..

0.00лв

Силиконови листи вулканизирани с платина

Силиконови листи вулканизирани с платина

Силиконови листи вулканизирани с платина Нормалните и стандартни силиконови съединения обикновено се вулканизират с пероксид. Ние предлагаме специален тип силикон, който е вулканизиран с платина и предлага отлична гъвкавост и много ниска степен на летливост. Силиконови листи вулканизирани с платина често се използват в медицински систем..

0.00лв

Тагове: Силикон, на листи, засичан от металдетектор