MicraSil® – проактивно действащ антибактериален силикон с вградени биоцидни сребърни йони, предоставящ защита срещу развитие на бактерии, гъбички и водорасли.

Проблемът:   развитие на бактерии, гъбички и водорасли по и около гумените уплътнения и листи, създаващи непосредствена заплаха за здравето при поемане на храната или ползване на продуктите, които са в досег с микробите. Освен тази опасност, растежът на бактерии и микроби по гумените повърхности може да доведе до лоши миризми, обезцветяване или промяна на цвета, растеж на мухъл и плесени, които водят до значително съкращаване на срока на годност на храните, напитките, фармацевтичните изделия и др.

Решението: MicraSil® – Антибактериален силикон, който предлага силна антибактериална защита, която е от важно значение в медицинската, фармацевтичната, хранителната и питейната индустрия.

Как все пак работи антибактериалният силикон?

 • Бактериите и микробите попадат в контакт с гумената част
 • Бактериите поемат сребърните йони, от повърхността на силиконовия лист
 • Сребърните йони убиват бактериите и микробите чрез разрушаване на клетъчните им стени
 • Сребърните йони забавят растежа на микроорганизмите и го предпазват от замърсяване и развитие на бактериални колонии по повърхността на силиконовия лист

Предимства на антибактериалния силикон Micrasil®:

Свободните сребърни йони по повърхността на силиконовия лист остават активни дори след много измивания

Сребърните йони се освобождават дори на места, които са недостижими за конвенционалните почистващи препарати – например в микроцепнатини по повърхността на силиконовите листи или уплътнения, където се развиват бактерии

Намаляват се нежеланите производствени престои, загубата на развалена продукция, както и разходите за поддръжка.

Съставките на антибактериалния силикон на листи тип MicraSil® са напълно одобрени от агенции като FDA; EPA & EFSA.

Силиконът на листи с антибактериално действие няма вкус, няма мирис, не е токсичен, не е корозивен

Този антибактериален силикон издържа до високи температури – до над + 200°C

Независимо тестван е за убиване на бактерии при контакт с повърхността му от типа на – MRSA, E-coli, Salmonella, Campylobacter, и др.

Независими лаборатории са проверили издръжливостта и действието на антибактериалния силикон по време на срока на използването му. Тъй като сребърните йони не се нанасят само по повърхността на антибактериалния силикон, действието му не се влияе от драскотини, смачквания или общо износване и скъсване.

Антибактериалният силикон MicraSil® може да бъде доставен под формата на гарнитури, листи, уплътнения, екструдирани силиконови профили – накратко всякакви изделия, които могат да бъдат отляти, екструдирани или изработени под формата на листов материал.

Micra-Sil® антибактериалният силикон предоставя защита от микроби и абсолютна чистота на продукта – основно изискване за хигиенните производства и чисти сектори от производството. Силиконът на листи с антибактериални качества има предимствата на всички останали гумени материали, но освен това има способността да убива бактерии и микроби, като ги запазва чисти от бъдещи замърсявания.

Micra-Sil® is a Registered Trademark of J-Flex Rubber Products.

Обща спецификация
Приложение:
 • Уплътнения за малки ел. уреди за приготвяне на храна
 • Уплътнения за системи за филтриране на вода
 • Уплътнения за млечната промишленост и за производство на млечни продукти
 • Гарнитури за употреба в хранително-вкусовата промишленост
 • Ленти и уплътнения за хранителна употреба при фурни и др.
 • Диспенсъри за храни и напитки
 • Антибактериални силиконови гарнитури, листи, уплътнения,
 • Екструдирани антибактериални силиконови профили
Твърдост по Shore A 60°
Температурен диапазон °С -60° до 200° C
Цвят Лимонено жълт
Продуктов лист

Силикон антибактериален на листи - Micrasil

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Антибактериален силикон - Micrasil®

 • Производител: Italy
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Прозрачен силикон за храни - FDA

Прозрачен силикон за храни - FDA

Прозрачен силикон за храни - FDA   Силиконът на листи от този вид е леко прозрачен, но не е напълно безцветен, като пропуска светлината през себе си. Прозрачният силикон на листи е с якост на опън до 6 MPA. Полупрозрачните силиконови листи с FDA одобрение са плътни и идеални за облицовки, подложки и пети на всякакво оборудване в хранител..

0.00лв

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A  Тази вариация на листов силиконов материал с одобрение от FDA е перфектна за приложения, изскващи пряк допир с храни и много високи температури. Прозрачният силикон на листи 40 Shore A e материал с много малка твърдост, което го прави подходящ за приложения където е необходимо по-добро уплътнение..

0.00лв

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - 60° Shore A - с FDA одобрение Силиконът на листи с твърдост 60 Shore A от този вид е с одобрение за употреба с храни, топлоустойчив и UV устойчив, с черен цвят. Нашият черен силиконов лист за хранителната промишленост е от висококачествен клас и средна твърдост, като има много висока температурна устойчивост и пъ..

0.00лв

Силикон на листи - засичан от металдетектор

Силикон на листи - засичан от металдетектор

Силикон на листи, за засичане с металдетектор Силиконът на листи от този вид може да бъде засечен с металдетектор. Това става чрез влагане на фини метални прашинки, в структурата му, тъй че да са видими с металдетекторно оборудване. По този начин всякакви откъснали се парченца от силиконовата гума в процеса на производство и попаднали въ..

0.00лв

Тагове: антибактериален, силикон, FDA, за храни, 60 shore, листи, Micrasil