Силиконови шнурове

Силиконовите шнурове са изработени от неорганична силиконова гума, чийто способности да запазва физичните си качества дори при много високи температури са отлични, в сравнение с останалите еластомери. Суровината за кръгли силиконови шнурове е много гъвкава при ниски и високи температури до +250°С, въпреки че относително слабата й якост на опън и на скъсване, както и не толкова добрата абразивоустойчивост на силикона го правят подходящ по-скоро за статични приложения. Тези слабости се преодоляват чрез подсилване чрез допълнителни пълнители смесвани в силиконовите шнурове, които са съвместими химически със силиконовите еластомери.

Предлаганият от нас силиконов шнур притежава изключителна устойчивост на оксидиране и озон, поради отсъствието на ненаситени двойни връзки в молекулата на полимера. Поради това, че силиконовият шнур е с напълно наситена молекула, за вулканизационни цели се ползват само пероксиди. Устойчивостта на вулканизираните силиконови шнурове към пропускане на газ е доста слаба, почти 100 пъти по-голяма от тази на нитрила или бутила, но те се ползват често в хранителната и питейната индустрия, тъй като нямат мирис или вкус. Въпреки това почти 50% от използваните силиконови шнурове се монтират в автомобилната индустрия.

Силиконовите шнурове се предлагат в сечение от Ø1.0mm до Ø50.0mm. Всички наши силиконови шнурове са изработени от подходящи съставки с изключителна точност на толеранса, както и с точния цвят – подходящи, както за високи, така и за ниски температури.  Екструдираните силиконови шнурове се произвеждат с твърдост, варираща в диапазона от 20° до 90° Shore A. Налични са версии с одобрение от FDA за хранително-вкусовата промишленост и огнеустойчиви версии. Ще се радваме да получим Вашите запитвания за тях.

УСТОЙЧИВОСТ НА ВЛАГА

-50°C до +250°C.
ТЕМПЕРАТУРНА УСТОЙЧИВОСТ

УСТОЙЧИВОСТ НА UV ЛЪЧИ / ОКСИДИРАНЕ


Кръгъл силиконов шнур

Кръгъл силиконов шнур

Кръгъл силиконов шнур Кръглите силиконови шнурове, които предлагаме са с отлично качество. Можем да доставим и силиконов шнур по Ваше конкретно задание, така че да отговори на точните Ви изисквания. Отделяме специално внимание на клиентските изисквания, така че да гарантираме ексклузивна грижа в процеса на вземане на решение, кой тип силиконов м..

0.00лв

Бял силиконов шнур - Shore 60 - тип S60W

Бял силиконов шнур - Shore 60 - тип S60W

Екструдиран бял силиконов шнур - Shore 60 - тип S60W Белият силиконов шнур е с добра устойчивост на вода до 100 °C, алифатни машинни и трансмисионни масла, животински и растителни мазнини и масла. Нашият силиконов бял шнур е подходящ за допир с храни, има одобрение и тестове от FDA (21 CFR § 177.2600) и LFGB препоръка XV (EC 1935/2004). Белият с..

0.00лв

Прозрачен силиконов шнур - Shore 60 - тип S60T

Прозрачен силиконов шнур - Shore 60 - тип S60T

Прозрачен силиконов шнур - Shore 60 - тип S60T Силиконът от този тип е известен с гъвкавостта си и слабата си компресируемост, като е един от еластомерите с най-широк диапазон на работна температура. Прозрачният силиконов шнур се доставя под формата на екструдиран кръгъл профил, който може да бъде както на цяла ролка, така и отрязан по..

0.00лв

Силиконов шнур, засичан от металдетектор

Силиконов шнур, засичан от металдетектор

Силиконов шнур, засичан от металдетектор Силиконовият шнур, засичан от металдетектор съдържа добавки, които са видими с металдетектор или друго сканиращо оборудване, като така се идентифицира  лесно замърсяване от гумени остатъци в продукта. Силиконовият шнур със син цвят и съдържа частици, засичани от металдетектор, обикновено се полз..

0.00лв

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)