• Прозрачни нивопоказателни колонки

Прозрачни нивопоказателни колонки 

Прозрачните нивопоказателни колонки се използват например в химическата промишленост, петролната промишленост и производството на изкуствени торове. Когато флуидите се съхраняват под високо налягане и висока температура, прозрачните нивопоказателни колонки са полезни за точното установяване на нивото им в съда.

 

Принцип на работа на прозрачните нивопоказателни колонки:

За разлика от стъклените тръбни нивопоказателни колонки, прозрачните нивопоказателни колонки са оборудвани с две прозрачни нивомерни стъкла, между които минава флуидът. Нивото на флуида се индикира като резултат на различната прозрачност на двата типа флуида, които се съхраняват в съда (например вода и пара), чрез отвеждането до повърхността на стъклата на лъчите светлина, намираща се зад нивопоказателната колонка от прозрачен тип, така че тя да се отрази напълно спрямо наблюдателя.

Приложение на прозрачните нивопоказателни колонки:

Прозрачните нивомерни колонки са подходящи за почти всякакъв тип инсталации. Практически те позволяват:

  • използването на слюдени защитни екрани, които да предпазват стъклата от корозивното действие на съхранявания флуид
  • наблюдение на динамиката на нивото
  • наблюдение на цвета на течността

 

Прозрачната нивопоказателна колонка се състои от метален корпус, изработен с вътрешна камера и една или повече рамки за стъкла, от всяка страна на колонката. На всяка рамка се поставя високоустойчиво плоско прозрачно стъкло, със съответната гарнитура и метален капак, затварящ стъклото с болтове и гайки.

Камерата за флуида между стъклата е свързана към съда с фитинги и фланци или краища на резба или заварка. Обикновено между колонката и краищата за присъединяване към инсталацията се монтират спирателни кранове, за да може да се разглоби колонката без да се изпразва съда. Възможно е да се монтират и кранове за източване.

За да се предотврати теч в случай на счупване на стъклото може да се монтира предпазен клапан или отсекателен клапан. Този вид прозрачни нивопоказателни колонки е подходящ за вода и пара. За да се предпазят повърхностите на стъклата от корозивното действие на пренасяния флуид, прозрачните нивопоказателни колонки могат да бъдат с монтирани слюдени пластини или пластини от политрифлуорхлороетилен. Този тип индикаторни колонки е подходящ за течности без цвят и със силен вискозитет.

 

Обща спецификация
Продуктов лист

Прозрачни нивопоказателни колонки - Продуктов лист

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Прозрачни нивопоказателни колонки

  • Производител: Italy
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Тагове: Прозрачни, нивопоказателни колонки