Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A 

Тази вариация на листов силиконов материал с одобрение от FDA е перфектна за приложения, изскващи пряк допир с храни и много високи температури. Прозрачният силикон на листи 40 Shore A e материал с много малка твърдост, което го прави подходящ за приложения където е необходимо по-добро уплътнение. Силиконът на листи за хранително-вкусовата промишленост с леко матов цвят и прозрачна структура е уникален с това, че пропуска светлината и през него се вижда. Силиконовите листи на ролка се предлагат в най-различни разновидности по отношение на дебелината – от  0.25 до 12 mm.

Висока температурна устойчивост: Както всички останали силиконови еластомери и този FDA одобрен прозрачен силикон на листи има свойството да издържа на екстремни температурни условия. Ако  Вашето приложение включва температури, вариращи между  -60 C до +200°C, то този силиконов лист е правилният еластомер за Вас. Полупрозрачният силикон на листи е придобил тази си репутация след многоброюни тестове в лаборатории и е използван в множество приложения в ХВП, фармацията, козметичната и питейната промишленост, медицинска апартура и др

Силикон с ниска степен на твърдост: Твърдостта е много важен фактор, когато избирате еластомерно изделие за Вашето приложение. Тя измерва колко податлив на физически натиск е дадения тип гума. Този тип прозрачен силикон на листи е с ниска твърдост от 40 Shore A, което показва че той е податлив и гъвкав материал. Тази твърдост на силиконовите листи ги прави подходящи за места, където е необходима мека гума, по-малко плътна и лека на тегло в сравнение с останалите стандартни силиконови листи с по-висока твърдост.

Умерена химическа устойчивост: Освен че силиконовият материал на ролка е високотемпературен продукт, той е и устойчив на определени типове химикали. Това свойство на силиконовите листи е полезно, ако го ползвате за предпазване на оборудването от определени реагенти и съставки. Силиконът издържа на амоняк, натриев сулфат, както и на оцет. Моля проверете с нашите експерти каква е химическата устойчивост на силиконовите листи към използвания от Вас химикал.

Други предимства на силиконовите листи:

 • Повечето силиконови листи с твърдост 40 Shore A могат да бъдат доставени в рамките на 4-5 дни
 • Стандартните ролки са с размер 1200 mm на ширина х 10 метра на дължина
 • Същият силикон е наличен и в други твърдости, вариращи между 50 и 70 Shore A
 • Естествен матов – полупрозрачен цвят
 • Можем да изрежем за Вас необходимите Ви детайли машинно – включително силиконови гарнитури, силиконови упплътнения, силиконови ленти и др.
 • Силиконът на листи с одобрение от FDA може да се ползва и при външни условия, благодарение на UV и озоноустойчивостта си
Обща спецификация
Приложение:
 • Фурни за търговска употреба
 • Уплътнения за малки ел. уреди за приготвяне на храна
 • Уплътнения за системи за филтриране на вода
 • Уплътнения за млечната промишленост и за производство на млечни продукти
 • Гарнитури за употреба в хранително-вкусовата промишленост
 • Ленти и уплътнения за хранителна употреба при фурни и др.
 • Диспенсъри за храни и напитки
Твърдост по Shore A 40°
Температурен диапазон °С -60° до 200° C
Цвят млечно-прозрачен
Продуктов лист

Прозрачен силикон за храни - 40 Shore A - FDA одобрение

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

 • Производител: Italy
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Силиконови листи за обща употреба

Силиконови листи за обща употреба

Силиконови листи за обща употреба  Търговският клас на силикона за обща употреба е най-често ползваният еластомер от всички типове силикон на листи. Силиконът на ролка за обща употреба се прилага навсякъде, където физическите качества на гумата не са от критично значение, но има необходимост от издръжливост на екстремни температури. ..

0.00лв

Безцветен силикон на листи

Безцветен силикон на листи

Безцветните силиконови листи са произведени от центрофужно отлят течен силикон, който предлага отлична прозрачност. Този прозрачен силикон е произведен чрез вулканизация с платина и е здрав, гъвкав и не пожълтява. Приложенията на безцветния силикон на листи включват "невидими" гарнитури, защита на клавиатури и апаратура от влага, защита н..

0.00лв

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A

Прозрачен силикон за храни - FDA - 40 Shore A  Тази вариация на листов силиконов материал с одобрение от FDA е перфектна за приложения, изскващи пряк допир с храни и много високи температури. Прозрачният силикон на листи 40 Shore A e материал с много малка твърдост, което го прави подходящ за приложения където е необходимо по-добро уплътнение..

0.00лв

Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Червен силикон за храни - FDA - 60 Shore A  Силиконов листов материал с най-често ползваната твърдост, с одобрение от FDA - перфектен за приложения, изскващи пряк допир с храни при много високи температури.  Безопасен за употреба с храни: Червеният силикон от този вид е одобрен от FDA за употреба в хранително-вкусоват..

0.00лв

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Черен силикон за храни - 60° Shore A - с FDA одобрение Силиконът на листи с твърдост 60 Shore A от този вид е с одобрение за употреба с храни, топлоустойчив и UV устойчив, с черен цвят. Нашият черен силиконов лист за хранителната промишленост е от висококачествен клас и средна твърдост, като има много висока температурна устойчивост и пъ..

0.00лв

Антибактериален силикон - Micrasil®

Антибактериален силикон - Micrasil®

MicraSil® – проактивно действащ антибактериален силикон с вградени биоцидни сребърни йони, предоставящ защита срещу развитие на бактерии, гъбички и водорасли. Проблемът:   развитие на бактерии, гъбички и водорасли по и около гумените уплътнения и листи, създаващи непосредствена заплаха за здравето при поемане на ..

0.00лв

Силикон на листи - засичан от металдетектор

Силикон на листи - засичан от металдетектор

Силикон на листи, за засичане с металдетектор Силиконът на листи от този вид може да бъде засечен с металдетектор. Това става чрез влагане на фини метални прашинки, в структурата му, тъй че да са видими с металдетекторно оборудване. По този начин всякакви откъснали се парченца от силиконовата гума в процеса на производство и попаднали ..

0.00лв

PVC лентови завеси - за ниски температури, хладилни помещения

PVC лентови завеси - за ниски температури, хладилни помещения

PVC лентови завеси - за нискотемпературни приложения, фризерни и хладилни помещения Този тип меки и прозрачни PVC лентови завеси e от специален клас ПВЦ, предназначен за употреба в хладилни помещения и фризерни отделения. Лентовите завеси от вида се използват само при ниски температури – до -40°С, там където стандартните..

0.00лв

PVC лентови завеси - за заваръчни дейности - с UV защита - зелени

PVC лентови завеси - за заваръчни дейности - с UV защита - зелени

PVC лентови завеси - за заваръчни дейности - с UV защита - зелени Този вид ПВЦ лентови завеси са специално предназначени за заваръчни дейности и предоставят надеждна защита, издръжливост и икономичност. Зелените ПВЦ лентови завеси за заваръчни дейности се произвеждат за защита на хората при работа в заваръчни отделения и като екран или..

0.00лв

PVC лентови завеси - за заваръчни дейности - с UV защита - червени

PVC лентови завеси - за заваръчни дейности - с UV защита - червени

PVC лентови завеси - за заваръчни дейности - с UV защита - червени Този вид ПВЦ лентови завеси са специално предназначени за заваръчни дейности и предоставят надеждна защита, издръжливост и икономичност. Червените  ПВЦ лентови завеси за заваръчни дейности се произвеждат за защита на хората при работа в заваръчни отделения и к..

0.00лв

Син силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Син силикон за храни - FDA - 60 Shore A

Син силикон за храни - FDA - 60 Shore A  Силиконов листов материал с най-често ползваната твърдост, с одобрение от FDA - перфектен за приложения, изскващи пряк допир с храни при много високи температури.  Безопасен за употреба с храни: Синият силикон от този вид е одобрен от FDA за употреба в хранително-вкусовата пром..

0.00лв

Тагове: силикон, FDA, за храни, 40 shore