• Полибутилентерефталат / PBT на листи

Полибутилентерефталат /PBT на листи 

още известен като Polybutylene Terephthalate / PBT, притежава характеристики близки до тези на полиетилен терефталата PET, но PBT полибутилен терефталатът  има по-слаби механични свойства, особено що се касае до якост при удар и износоустойчивост. Поради това, за придаване на допълнителна якост,PBT листите обикновено се предлагат с пълнители от стъклени влакна, които им дават подобрени свойства и се означават с PBT GF 30. Този модифициран материал издържа до над 200 С.Полибутилен терефталата PBT GF 30 на листи има висока химическа устойчивост към разтворители, автомобилни масла, горива, спирачни течности, домакински почистващи средства и др. Въпреки това PBT на листи не е добре устойчив към продължителен контакт с гореща вода или алкални елементи/протича хидролитично разграждане в гореща вода и в водни разтвори на соли  - NaHCO3, Na2CO3, NaHSO3, KCl;/. Процесът е незначителен при стайна температура, но се ускорява при завишени температури.(80 ° C до + 90 ° C). Листите от полибутилен терефталат / PBT  са много твърди, но с добавка на стъклени влакна стават супертвърди. Най-общо PBT GF30 листите се обработват добре машинно, показват и отлично качество на повърхността, но зависят от избора на машинна обработка и начина й.

Освен стандартните дебелини, можете да купите полибутилен терефталат PBT на листи в дебелина от 8mm до 80mm по заявка.

Пространствената стабилност на листите от полибутилен терефталат PBT e по-висока от тази на полиамид, поради по-ниската влагоабсорбция, което прави PBT отлично решение за електрически инсталации.

Полибутилен терефталатът PBT GF 30 под формата на листи се използва главно при производството на висококачествени и отговорни технически детайли в електрическия инженеринг, електрониката, автомобилната индустрия и производството на домакински уреди, прецизна механика и машиностроене.

Детайлите, изработени от PBT листи се ползват там където е необходимо да се избегне поглъщането на влага и където комбинацията от стабилност на формата трябва да е в съчетание с голяма якост. По-слабата влагоабсорбция и по-малкото термално разширение от това на полиамида, правят PBT идеален за изработка на прецизни детайли с минимална зависимост от околните влияния.
Обща спецификация
Приложение:

 • Бутала
 • Клапани
 • Колектори
 • Калъпи за хранителни продукти
 • Шнекове
 • Стъргала
 • Износващи ленти
 • Компоненти за помпи
 • Зъбни колела
 • Втулки и лагери

Химическа устойчивост

Химическа устойчивост на пластмасите

Температурен диапазон °С 200 °C
Относително тегло: 1.46 g/cm³
Продуктов лист

Polybutylene Terephthalate - PBT - Продуктов лист

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Полибутилентерефталат / PBT на листи

 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон  Листите от PEEK са с отлична устойчивост на химикали, включително агресивни, устойчиви са на петрол, масла и греси. Химическата устойчивост на PEEK листите е сравнима с устойчивостта на химикали на флуорополимерите, с изключение на няколко съставки - висококонцентрирани киселини и и алкали, хлор, бром, фл..

0.00лв

Тагове: листи, Полибутилентерефталат, PBT