Полиамид 6 на пръти - с масло  

Прътите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества.

Маслонапълненият Полиамид 6 на пръти е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, капсулирано в течение на производствения процес, за да се постигне истинско смазване на повърхността на плъзгащия лагер. Това е лят полиамид с вградено маслено обмазване.

По време на производствения процес смазващото вещество напълно и равномерно се разпростира в структурата на лятия полиамид 6 под формата на пръти. Полиамидът с масло е изработен така, че лубрикантът става единна част от съдържанието на материала и не може да бъде изхвърлен, да изтече или да изсъхне дори при най-суровите работни условия.

Масленият пълнител на полиамид 6 на пръти намалява триенето по повърхността на детайлите с до 25%, като в резултат на това удължава живота им, в сравнение с ненапълнените версии на полиамида или тези с пълнители на базата на молибден. Стандартно доставяния полиамид с масло на пръти е в жълт цвят, но може да бъде доставен и в зелен, черен цвят, както и в бяло - с одобрение от FDA и USDA.

Дълготрайната работна температура на маслонапълнения полиамид на пръти варира от -40°C до 85°C , като той може да издържи краткотрайно и до 160°C. Типични сфери на приложение за полиамид 6 на пръти с масло включват машинното инженерство, опаковъчната индустрия, конвейрни инсталации, машинни части като плъзгащи лагери, втулки, зъбни колела, уплътнения на кранове, износващи се повърхности, ролки, водачи и др.

Полиамид 6 на пръти – маслонапълнен вариант е материал, който лесно се поддава на обработка с CNC машини, може да се стругова и реже. Подобни материали, които предлагаме са лят полиамид 6 – натурален, както и полиацетал екструдиран на пръти. Ако имате необходимост от машинна обработка на прътите полиамид или изработка на детайл от тях, моля свържете се с нас за повече информация.

 

Плътност (g/cm³) 1.14
Влагоабсорбция (%) 3
Клас на горимост 3mm () HB
Клас на горимост 6mm () HB
Удължение на скъсване (%) ≥50
Еластичен модул на опън (Mpa) 3200
Твърдост, определена при удар със сфера (Mpa) 170
Твърдост по Shore пръти Полиамид 6 с масло (scale D) 82
Температура на разтапяне (°C) 220
Коефициент на линейно разширение (10⁻⁶K⁻¹) 90
Работна температура –дълготрайна – минимум (°C) -40
Работна температура –дълготрайна – максимум (°C) 85
Работна температура –краткотрайна – максимум (°C) 160
Температура на размекване Полиамид 6 с масло (°C) 75

 

 

 
Обща спецификация
Приложение: общо машинно инженерство, опаковъчна индустрия, конвейрни инсталации, машинни части като плъзгащи лагери, втулки, зъбни колела, уплътнения на кранове, износващи се повърхности, ролки, водачи и др.
Температурен диапазон °С -40°C +85°C, за кратко +160°C
Относително тегло: 1.14 g/cm³
Цвят бял, жълт, зелен, черен
Продуктов лист

Полиамид 6 - маслонапълнен - на пръти

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Полиамид 6 на пръти - с масло

  • Производител: Germany
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Пръти от Полиамид 6 MOS2  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6  му придава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към Полиамид 6 води до ..

0.00лв

Полиамид 66 на пръти

Полиамид 66 на пръти

Пръти от PA66 / Полиамид 66 на пръти Този екструдиран полиамиден материал под формата на пръти, притежава по-добра механична якост, твърдост, износоустойчивост и температуроустойчивост в сравнение с РА6, като същевременно има по-слаба водопоглъщаемост спрямо летите марки полиамид. Полиамид 66 на пръти: Издръжливост и разнообразие в ..

0.00лв

Полиамид 6 на листи

Полиамид 6 на листи

Листи от Полиамид 6  Polyamide 6 (PA 6)  - под формата на листи е най-често срещаният полиамид, който съчетава в себе си балансирана комбинация от всички характеристики на тази група полимери. Влагопоглъщащите свойства и устойчивостта на удар на този материал заслужава внимание, както и издръжливостта му дори при ниски темпера..

0.00лв

Полиамид 6 МOS2 на листи

Полиамид 6 МOS2 на листи

Листи от Полиамид 6 МOS2  Полиамид 6 MOS2 черен на плочи;  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6 дава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към полиамид..

0.00лв

Полиамид 6 на пръти

Полиамид 6 на пръти

Полиамидни пръти / Полиамид 6 на пръти / Полиамид на пръти / Nylon 6 пръти Полиамид 6 на пръти представлява мултифункционална термопластмаса с добри антифрикционни свойства. Полиамидните пръти от Полиамид 6 са плътни, здрави и издръжливи. Прътите от PA6 се използват в производството на части, подложени на високи шокови нива или в трибологични си..

0.00лв

Полиамид 12 на пръти

Полиамид 12 на пръти

Полиамидните пръти от PA12 притежават добра износоустойчивост и добри плъзгащи свойства. Полиамидът на пръти тип PA12 е с много ниска плътност в сравнение с останалите инженерни пластмаси - около (1,02 г/см3). Този тип полиамид, под формата на кръгли пръти е много здрав полимер, който лесно издържа високи статични и динамични на..

0.00лв

Полиамид 6 на листи - с масло

Полиамид 6 на листи - с масло

Полиамид 6 на листи - с масло   Листите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества. Маслонапълненият Полиамид 6 на плочи е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, капсу..

0.00лв

Тагове: Полиамид 6, пръти, с масло