Полиамидните пръти от PA12 притежават добра износоустойчивост и добри плъзгащи свойства. Полиамидът на пръти тип PA12 е с много ниска плътност в сравнение с останалите инженерни пластмаси - около (1,02 г/см3). Този тип полиамид, под формата на кръгли пръти е много здрав полимер, който лесно издържа високи статични и динамични натоварвания. 
 
Полиамид 12 на балванки притежава подобрени термохарактеристики в сравнение с Полиамид 6 например.  Дълготрайната работна температура на Полиамид 12 под формата на пръти е между -50°C и 80°C, а краткотрайната максимална работна температура достига до +140°C.

 

Отличителна черта на Полиамид 12 на пръти е ниската степен на водопоглъщане, която обикновено е доста висока при всички останали полиамиди, като това води до намаляване техните електрически, механически и температурни характеристики. Само Полиамид 12 на пръти може да работи без съществено изменение на механичните си свойства във влажна среда, в това число и при завишени температури.

Този тип Полиамид - PA12 се поддава лесно на механична обработка, лепи се, стругова се и се заварява с лекота. PA12, както и всички останали полимери притежава висока устойчивост на различни химически вещества, в това число към въздействието на масла, мазнини, нефт и бензин. 

Модулът на еластичност на прътите от Полиамид 12 е 2-3 пъти по-нисък от същия при останалите полиамиди, което индикира висока пластичност. Полиамид 12 на пръти поема перфектно шокове и стрес, като притежава висока ударна якост. Полиамидните пръти от Полиамид 12 са устойчиви на напукване.

Прътите от Полиамид 12 могат да бъдат изработени чрез екструдиране или чрез отливане, според нуждата. Освен под формата на пръти, предлагаме Полиамид 12 под формата на листи, пръти с квадратно сечение и тръби, екструдирани по метода на екструзията или отляти.

Обща спецификация
Приложение:
  • машинно инженерство
  • изработка на превозни средства
  • текстилна индустрия
  • изработка на заготовки
  • прецизно струговане и обработване на  CNC машини
Температурен диапазон °С -50°C до 80°C
Относително тегло: 1.02 g/cm³
Цвят цвят - натурален
Продуктов лист

Полиамид 12 на пръти - Продуктов лист

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Полиамид 12 на пръти

  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Пръти от Полиамид 6 MOS2  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6  му придава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към Полиамид 6 води до ..

0.00лв

Полиамид 66 на пръти

Полиамид 66 на пръти

Пръти от PA66 / Полиамид 66 на пръти Този екструдиран полиамиден материал под формата на пръти, притежава по-добра механична якост, твърдост, износоустойчивост и температуроустойчивост в сравнение с РА6, като същевременно има по-слаба водопоглъщаемост спрямо летите марки полиамид. Полиамид 66 на пръти: Издръжливост и разнообразие в ..

0.00лв

Полиамид 6 на пръти

Полиамид 6 на пръти

Полиамидни пръти / Полиамид 6 на пръти / Полиамид на пръти / Nylon 6 пръти Полиамид 6 на пръти представлява мултифункционална термопластмаса с добри антифрикционни свойства. Полиамидните пръти от Полиамид 6 са плътни, здрави и издръжливи. Прътите от PA6 се използват в производството на части, подложени на високи шокови нива или в трибологични си..

0.00лв

Полиамид 6 на пръти - с масло

Полиамид 6 на пръти - с масло

Полиамид 6 на пръти - с масло   Прътите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества. Маслонапълненият Полиамид 6 на пръти е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, капсу..

0.00лв

Тагове: Полиамид 12, пръти