Пневматични уплътнения - чистачи

Пневматични чистачи

Уплътненията – чистачи служат за уплътняване и очистване на буталните пръти в пневматичните цилиндри, като същевременно позволяват на буталния прът да преминава през вътрешния отвор на уплътнението.

Въпреки важната му функция, пневматичното уплътнение тип “чистач” вероятно е най-подцененият тип уплътнение в пневматичните цилиндри. Чистачите за пневматични бутала се използват за отстраняване на замърсители като влага, мръсотия и прах. Замърсяването може да причини значителни щети на буталния прът, на стената на цилиндъра, уплътненията и други компоненти.

Това е една от основните причини за преждевременна повреда на останалите компоненти в пневматичните цилиндри.

Някои чистачи или скрепери имат вторична устна, използвана за улавяне на масло, което може да е заобиколило основното уплътнение. Вторичният отвор може също така да отстрани всички залепени замърсители от повърхността на буталния прът. Тези видове чистачи често се наричат ​​„чистачи с двойно острие“.

Обикновено чистачите за пневматични цилиндри се произвеждат от полиуретан, тъй като издържа на масла и е абразивоустойчив и устойчив на триене. Метални вложки за чистачите могат да се използват за приложения с нулева температура и особено тежки натоварвания, при които чужди частици могат да попаднат върху буталния прът.


Няма продукти в тази категория.