Пластмасови транспортни ленти

Всички преработващи индустриални предприятия трябва да притежават правилните транспортни ленти, за да гарантират идентичност и еднаквост на продукцията.

Когато става въпрос за конкретен избор на транспортни ленти за хранителната промишленост, инженерите се колебаят между 3 типа – (PVC) транспортни ленти, (PU) Полиуретанови транспортни ленти или (PE) Полиетиленови ленти.

В хранително-вкусовата промишленост постоянно се извършва манипулация с месни и млечни храни, плодове и зеленчуци. Изборът на правилна пластмасова транспортна лента е от критично значение за ефективността и безопасността на производството.

Пластмасовите транспортни ленти се ползват във всякакви индустрии. Многообразните промишлени приложения и изисквания на производството налагат съществуването на множество различни типове транспортни ленти от пластмаса. Някои от предимствата на пластмасовите транспортни ленти включват:

 

Лесна поддръжка
Пластмасовите транспортни ленти са отличен избор, когато става въпрос за поддръжка, ремонт и почистване. Всички пластмасови транспортни ленти имат определен срок за употреба. През него обикновено се налагат проверки, ремонти и подмени. По отношение на дезинфекция и чистота те са ненадминати. В сравнение с тях единствено модулните транспортни ленти се подменят по-лесно.

 

Здравина

Факторът “здравина” е от критично значение, когато се оценява дали една транспортна лента е икономична. Пластмасовите транспортни ленти са сред най-здравите на пазара, тъй като са твърди и не се повреждат. Рядко могат да се скъсат, независимо от приложението. Това е особено важно, тъй като повечето предлагани на пазара транспортни ленти от тъкан се късат бързо. Капацитетът за натоварване и еластичността на пластмасовите транспортни ленти също са сравнително по-високи с останалите.

 

Икономичност
Пластмасовите транспортни ленти са едни от най-добрите по отношение “цена-качество” на пазара. Те комбинират гъвкавост, здравина и ниска цена. Има множество по-скъпи транспортни ленто –например от метал, но по функционалност не се различават съществено.


Няма продукти в тази категория.