Ограничените универсални компенсатори на заварка са изградени от две гофри, свързани помежду си с междинна тръба и система от ограничителни шпилки, които са в състояние да издържат на натиска от налягането, създаден от вътрешното налягане.

Този тип латерален компенсатор се използва за поемане на латерални движения във всички равнини. В допълнение, при специални дизайни или подходящ избор на позицията на ограничителните шпилки, този тип универсален метален компенсатор може да се използва за поемане и на някои аксиални и ъглови движения.


По-долу са представени схеми за поемане на латерални движения в една или много равнини.

 

Ограничителните шпилки се монтират на този латерален линзов компенсатор по два или повече броя, равномерно разпределени по обиколката му. Когато ограниченият универсален компенсатор на заварка е с монтирани две шпилки на 180 градуса, то  металният компенсатор може да се сгъва ъглово и латерално. При дизайн на металния компенсатор с 3 или повече шпилки са възможни само латерални измествания.

Размерът на поеманите латерални движения зависи от ъгъла под който може да се сгъва всяка гофра, както и дължината на междинната тръба. Големината на латералните движения може да се увеличи или намали просто чрез промяна на дължината на междинната тръба, като термалните разширения на тръбопровода ще се поемат просто от гофрите.

Характеристики на универсалния ограничен линзов компенсатор на заварка:

 • поема латерални движения във всички равнини
 • този латерален компенсатор ограничава натиска на вътрешното налягане
 • за действието на този латерален компенсатор са необходими правилно изчислени фиксирани точки и водачи

Латералните метални компенсатори могат да бъдат произведени във варианти с:

 • вътрешен ръкав
 • външен кожух
 • ограничителни шпилки
 • шарнири
 • карданна връзка

 

 

Обща спецификация
Материали за гофрата (304, 304L, 321, 310, 316, и др...) Incolloy series (800, 825, 800H, и др.) Inconel 600 и 625 Hastelloy Monel Avesta-253, SA 285, SA 515, SA 516 и др.
Поемане на движения латерални движения във всички равнини (слаби ъглови движения и аксиални движения при специален дизайн)
Приложение: Този тип латерален компенсатор се използва за поемане на латерални движения във всички равнини. В допълнение, при специални дизайни или подходящ избор на позицията на ограничителните шпилки, този тип универсален метален компенсатор може да се използва за поемане и на някои аксиални и ъглови движения.
Фитинги краища на заварка
Температурен диапазон °С -270°C - +900 °C
Размер DN15-DN6000

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Ограничени универсални компенсатори на заварка

 • Производител: Spain
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Тагове: Ограничени универсални компенсатори на заварка