Неръждаеми шевни тръби

В началото на процеса си на производство  неръждаемите шевни тръби, или наричани още – “заварени неръждаеми тръби” се изработват от плоски метални заготовки – листове или плочи, които се валцуват чрез горещо или студено валцуване. След това се прави заваръчен шев между двата края на огънатата метална плоча.

В зависимост от външните размери и дебелината на стените, съществуват различни методи за производство на неръждаеми шевни тръби: Електросъпротивително заварени неръждаеми тръби (ERW), Заваряване чрез термообработка (EFW) и Двойнодъгово потопено заваряване (DSAW).

За да се поддържа гладката и равномерна повърхност на външната повърхност на шевната неръждаема заварена тръба, се използва режещ  изстъргващ инструмент. Възможно е ползването му и от вътрешната страна на шевната неръждаема тръба, за да стане шева по прецизен.

В края на производствения процес, при термообработката, зоната за заваряване на стоманената тръба може да стане по-малко видима. На мястото на заваръчния шев при шевните неръждаеми тръби, обикновено се отчитат съвсем малко по-ниски експлоатационни показатели и максимално допустими налягания, в съответствие с ASME или DIN, в сравнение с безшевните тръби.

Като цяло заварените тръби притежават по-строги толеранси на размерите от безшевните тръби и са по-евтини, ако се произвеждат в същите количества. Съвременните методи на производството ги правят напълно съпоставими с безшевните, като е уместно да се ползват навсякъде освен при силно критични приложения.


Неръждаеми шевни тръби - EN 10216-5

Неръждаеми шевни тръби - EN 10216-5

Неръждаеми шевни тръби - EN 10216-5  Този тип неръждаеми шевни тръби е предназначен за приложения под налягане. Този отличителен белег на шевните тръби от неръждаема стомана е от основно значение, тъй като те се ползват основно в екстремни условия и там където сигурността и безопасността на хората, както и безпроблемното протичане на произв..

0.00лв

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)