Неръждаеми тапи

Неръждаема тапа на резба - женска

Неръждаемите тапи на резба, обикновено за тръбопроводи, пренасящи агресивни флуиди или газове покриват отворения край на тръбата.

Неръждаемите тапи с резба се поставят в края на тръбата, за да затворят определено нейно отклонение. Те се монтират към външната или вътрешната страна на тръбата, която е нарязана със съответната резба.

Външната страна на неръждаемата тапа може да бъде шестограмна, кръгла, квадратна, правоъгълна, U- или I-образна или може да има ръкохватка, за по-лесен монтаж и демонтаж.

Съществуват два основни типа неръждаеми тапи на резба – с мъжка и с женска резба. Неръждаемите тапи на женска резба се завинтват към мъжката външна резба на тръбата.  

Другата разновидност  на неръждаемите тапи – неръждаемите тапи на мъжка резба се завинтва към вътрешната женска резба, в края на тръбния елемент с вътрешна резба. Неръждаемите тапи с мъжка резба влизат вътре в самия тръбен сегмент или насрещен фитинг.

Основната цел на използването на неръждаеми тапи на резба е да се спре движението на флуида на дадена тръбна връзка. Те се използват и за затваряне на краищата на хидравлични или пневматични тръби и тръби, ако е необходимо.


Няма продукти в тази категория.