Неръждаеми фланци - свободни

Неръждаемите свободни фланци се състоят от две части. Свободните фланци изглеждат най-общо като юбковите, когато са сглобени и се заваряват за тръбата. Те са подобни и на Slip-on фланците от неръждаема стомана. Компонентите на свободните фланци от неръждаема стомана са два:

Едната част на свободните неръждаеми фланци, наречена още берт – изглежда като късо парче тръба, с тясна яка от едната страна и край на заварка от другата.

Външният диаметър на яката на свободните неръждаеми фланци е същият, като този на изпъкналото лице при RF фланците /с издадено лице/. Краят му на заварка е същият като този на тръбата, която ще се заварява към свободния фланец – и по диаметър, и по дебелина.

Другата част на свободния неръждаем фланец е същинският фланец. Свободният неръждаем фланец е със същите размери, като другите типове фланци – външен диаметър, болтова окръжност, брой болтове и др. Свободните неръждаеми фланци сами по себе си не са с издадено лице – лицето им е плоско. 

Издаденото им лице реално се формира от яката, която се нахлузва на фланеца. Свободният фланец е с фаска около централния отвор, която е със същия радиус, като външния радиус на огъване на яката му. Задната част на яката се изработва така, че да пасва на фланеца, на който се нахлузва.

При монтаж на този тип фланци задължително първо върху фланеца се поставя яката, преди да се извърши заварката й към тръбата. Свободният неръждаем фланец сам по себе си не е заварен или фиксиран по никакъв начин към нея. Той може да се върти и намества прецизно към какъвто и да е насрещен фланец, което е и неговото основно предимство.


Няма продукти в тази категория.