Шевни неръждаеми колена

Шевните неръждаеми колена се ползват обикновено в хранително-вкусовата промишленост, питейната промишленост, биофармацевтичната промишленост и там, където средата е агресивна и не се допуска корозия, но наляганията и температурите са по-ниски, а флуидите не толкова опасни.

Въпреки, че по-малките диаметри неръждаеми колена обикновено са безшевни, повечето от големите диаметри колена се произвеждат с надлъжен заваръчен шев. По време на производствения процес и огъването на колената, качеството, размерът и целостта на заваръчния шев са от особено значение. Заваръчните апарати днес са високопрецизни, а съвременните технологии позволяват толкова фино шлайфане на заварките, че шевовете стават буквално незабележими и с просто око шевните колена не могат да бъдат различени от безшевните колена, освен ако не бъдат подложени на неразрушителен анализ.

В миналото се считаше, че шевните неръждаеми колена са с по-слаба корозионна устойчивост поради наличието на заварка, но съвременните подобрения в процеса на производството и заварката им успешно отхвърлиха напълно този аргумент, и днес те могат да се ползват навсякъде, с изключение на най-екстремните и критични приложения, където безшевните са за препоръчване. При горепосочените места, както и при микроелектрониката и производството на полупроводници те не се препоръчват, но във всички останали приложения спокойно могат да бъдат ползвани като икономичен вариант.

Предлагаме всякакъв тип шевни неръждаеми колена, включително такива с радиус на огъване r=1D,  шевни неръждаеми колена 1,5xD, 2D, 3D, неръждаеми шевни колена със специален радиус на огъване, сегментни неръждаеми колена, шевни колена по DIN 11852 за ХВП, колена за орбитална заварка и много други – в диаметри до DN600 с изключително кратки срокове за доставка.

 


Няма продукти в тази категория.