Неръждаеми бертове

Неръждаемите бертове, наричани още “яки” са фитинг за заварка, който се монтира на края на тръбопровода, а преди него обикновено се монтира и въртящ се фланец. Чрез така изработената фланцева връзка вече може да се монтира арматура или друго устройство на фланци. Неръждаемият берт се заварява челно към тръбата и служи като яка между свободно-въртящия се фланец, който се нанизва на тръбата задължително преди монтажа и насрещния контрафланец.

Благодарение на неръджаемия берт могат да се намалят разходите по монтажа и да се съкрати времето за него, тъй като със свободно-въртящи се фланци се коригират много по-лесно несъответствията в осите на болтовите отвори. Това важи с особена сила при големите диаметри тръби и кранове. Освен от неръждаема стомана предлагаме и бертове от Полиетилен за водопроводни системи.

Комплектът, състоящ се от неръждаем берт и свободно-въртящ се фланец изглежда като юбков фланец, но се състои от две части, като бертът се заварява на тръбата. Неръждаемите бертове на заварка се използват доста често в системи с по-ниско налягане.


Няма продукти в тази категория.