Неръждаеми безшевни тръби

Неръждаеми безшевни тръбиНеръждаемите безшевни тръби се произвеждат без заварки или снадки. те се изработват от плътни кръгли неръждаеми пръти. Безшевните тръби от неръждаема стомана, които доставяме са в размери от 1/8 “ до 26 “ външен диаметър.

Обикновено безшевните неръждаеми тръби се ползват в  критични приложения, изискващи високи налягания като рафинерийната индустрия, нефтохимическата промишленост, добив на нефт и газ, транспортиране на технически газове, хидравлични цилиндри, лагери, котли, в автомобилната индустрия и др.

Основното предимство на безшевните неръждаеми тръби е, че те нямат заваръчен шев. Традиционно се счита, че шевните неръждаеми тръби са слабо звено в системите, именно поради този шев, който може да се пропука или да корозира – на места където този риск съществува се ползват безшевни неръждаеми тръби.

От много години насам обаче, това твърдение е все по-малко вярно, поради значителните нововъведения в производствения процес на неръждаемите шевни тръби. Към настоящия момент безшевните и шевните неръждаеми тръби не са толкова различни при директна съпоставка на якостта и останалите механични показатели.

Въпреки това безшевните неръждаеми тръби, които предлагаме предоставят нещо много важно за инженерните и проектантските отдели – сигурност и намален риск. Безшевната неръждаема тръба отстранява риска от слаб заваръчен шев, притежава по-добра овалност – с по-кръгла форма е от шевните тръби.

Накратко – неръждаемите безшевни тръби се продават по-често въз основа на стария мит, че с тях няма възможност за течове или пропукване на шевове. Интуитивно това твърдение е възприето от индустриалните купувачи и проектантите с по-малък практически опит с двата вида тръби. Изводът е, че безшевните неръждаеми тръби трябва да се ползват само за крайно критични приложения, и освен ако не е  наложително, могат да се ползват и шевни тръби, които са по-евтини.


Неръждаеми безшевни тръби - EN 10216-5

Неръждаеми безшевни тръби - EN 10216-5

Неръждаеми безшевни тръби - EN 10216-5  Този тип неръждаеми безшевни тръби е предназначен за приложения под налягане. Този отличителен белег на безшевните тръби от неръждаема стомана е от основно значение, тъй като те се ползват основно в екстремни условия и там където сигурността и безопасността на хората, както и безпроблемното протичане ..

0.00лв

Неръждаеми прецизни безшевни тръби

Неръждаеми прецизни безшевни тръби

Неръждаеми прецизни безшевни тръби  Прецизните неръждаеми безшевни тръби се характеризират с висока точност по отношение на размерите и допуските на външния и вътрешния диаметър, както и на дебелината на стената. Неръждаемите прецизни тръби са със гладка повърхност, резултат от технологията за студено изтегляне, точно определени механични с..

0.00лв

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)