Неръждаеми тръби

Неръждаемите тръби се ползват за пренос на агресивни флуиди, корозивни газове, твърди вещества  и др. Неръждаемите тръби се характеризират с кръгла форма и кух център. Материалите за изработка на неръждаеми тръби, които се ползват най-често в индустрията включват AISI 304, AISI 321, AISI 316L, AISI 316Ti, 317L, 347H, AISI 309, AISI 310, AISI 904L, DIN 1.4841, DIN 1.4828 и други, като обикновено се произвеждат от аустенитна стомана или други специални сплави според приложението.

Според начина си на изработка те биват основно – безшевни и шевни неръждаеми тръби.

 Безшевните неръждаеми тръби нямат заваръчен шев или точка, което им позволява да издържат на много по-големи налягания и да предоставят по-добра защита от корозия на тръбата от неръждаема стомана. Те се ползват при критични приложения, където теч или корозия са абсолютно недопустими, а наляганията не позволяват наличие на каквато и да било слаба точка по повърхността на тръбата.

 Шевните неръждаеми тръби се изработват чрез валцуване и огъване на метални листи, които след това се заваряват, а шевът се шлайфа. Те нямат толкова правилна кръгла форма на отвора, като са предназначени за значително по-ниски налягания и не са толкова издръжливи. От друга страна шевните неръждаеми тръби предлагат по-голяма дебелина на стената и по-голям възможен диаметър на тръбата от неръждаема стомана.

Неръждаемите тръби се ползват широко в отопление и вентилация, тръбопроводни системи в самолетната, автомобилната, химическата индустрия, хранително-вкусовата промишленост и фармацевтиката, медицинската индустрия и много други.

ДЕА ТРЕЙД БГ ЕООД предлага от склад широк диапазон неръждаеми тръби във варианти от множество неръждаеми материали и всякакви диаметри .


Няма продукти в тази категория.