Полиацетал с 10% PE / полиетилен - светлосин цвят - за хранително -вкусовата промишленост 
Основни характеристики:

Полиацеталът с пълнител 10% полиетилен на листи е високоиздръжлива инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, добра стабилност на размерите и одобрение за ползване с храни от FDA - FDA Food Approval (177.2470/177.1520/178.2010). Този тип полиацетал на плочи отговаря на FDA стандартите и е одобрен от USDA.

Дълготрайната работна температура на Ацеталните листи с полиетиленов пълнеж варира от -40°C до 100°C. Свойствата на полиацетала за хранително-вкусовата промишленост включват нисък коефициент на триене, добра износоустойчивост и лесна машинна обработка.

Приложение на Полиацетала за хран.вкусовата промишленост:

Типичните приложения на плочите от Полиацетал + 10% PE включват хранително-вкусовата и питейната промишлености, механични приложения и електротехническата индустрия.

 • Полиацеталните плочи са силно популярни при приготвянето на храна в различни производствени предприятия, като в натуралната си форма полиацеталът е напълно безвреден за човешкото здраве, тъй като не абсорбира бактерии по никакъв начин и не е токсичен. Обикновено полиацеталните плоскости се предлагат в син цвят, когато става въпрос за хранително-вкусовата индустрия и за производството на машини за обработка на храни.
 • Полиацеталът на листи е материал, който се подлага лесно на машинна обработка с CNC машини и рутери. 
 • Полиацеталът на листи с пълнител полиетилен 10% притежава отлични качества, по отношение на натоварване, опъване и компресия. Полиацеталът почти не поема влага и е устойчив на множество разтворители. Ацеталните листи се влияят само от силни киселини и оксидиращи агенти.
 • Полиацеталът на плочи с полиетилен, притежава висока якост при завишени температури. Той е отличен материал за изработка на плъзгащи лагери, зъбни колела и други малки машинни части

 

Плътност (g/cm³) 1.34
Влагоабсорбция (%) 0.8
Клас на горимост 3mm () HB
Клас на горимост 6mm () HB
Удължение на скъсване (%) 36
Еластичен модул на опън (Mpa) 2835
Вдлъбване при удар с метална сфера (Mpa) 180
Твърдост по Shore (scale D) 80
Температура на размекване  (°C) 164
Работна температура – дълготрайна – минимум (°C) -40
Работна температура – дълготрайна – максимум (°C) 100
Диелектрична константа 4.4
Повърхностно съпротивление (Ω) ≥10¹³
Сравнителен проследяващ индекс () 600
Диелектрична якост (kV/mm) 35

 

 

 
Обща спецификация
Приложение:

 • В хранително-вкусовата промишленост - дозатори, смесители, форми за проба, втулки, дръжки и други изделия с директен допир до храни и напитки
 • Полиацеталът с полиетиленов пълнеж в светлосин цвят е одобрен за употреба с храни и ебиосъвместим. Поради това често се ползва за изработка на дръжки на хирургически инструменти и дори за тестови импланти.
 • Детайли на перални и миялни машини, климатици, кафеварки, чайници, прахосмукачки и др.
 • особено висока популярност полиацеталът от този тип е получил в сферата на високите технологии и прецизното машиностроене

Температурен диапазон °С -40 °C - +100 °C
Размер

 • Размер листи: 1000х1000, 1000x2000mm
 • дебелина: 5-30 mm

Относително тегло: 1.34 g/cm³
Продуктов лист

Полиацетал на листи / POM+PE10% - за хранит.промишленост

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Листи от Полиацетал с 10% PE - за хранителната промишленост

 • Производител: Germany
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Листи от Полиацетал / POM

Листи от Полиацетал / POM

Листи от Полиацетал / POM-C / Полиацетални листи Полиацеталът, предлаган от ДЕА ТРЕЙД БГ ЕООД, познат също като POM или Delrin, е високопроизводителен полимер, предоставящ отлична устойчивост на износване и твърдост. Листите от полиацетал POM-C са идеални за инженерни приложения, изискващи точност и надеждност. Те са широко използвани ..

0.00лв

Пръти от полиацетал / POM

Пръти от полиацетал / POM

Прътите от Полиацетал / POM-C прътите са изработени от една от най-здравите от всички термопластмаси. Полиацеталните пръти се характеризират със слаба умора на материала, слаба чувствителност на влага и висока устойчивост на разтворители и химикали. Висококачествен материал за инженерни приложения. Полиацеталът, известен още като POM или..

0.00лв

Тръби от полиацетал / POM

Тръби от полиацетал / POM

Тръбите от Полиацетал / POM  са изработени от една от най-здравите от всички термопластмаси. Полиацеталовите тръби се характеризират със слаба умора на материала, слаба чувствителност на влага и висока устойчивост на разтворители и химикали. Характеристики: Тръбите от полиацетал са с голяма твърдост;  Много добра еласти..

0.00лв

Листи от Полиацетал / POM-H

Листи от Полиацетал / POM-H

Листи от Полиацетал / POM-H  Полиацеталът на листи тип POM-H - хомополимер, предлаган от ДЕА ТРЕЙД БГ ЕООД представлява полукристализирала термопластмаса, която притежава голяма якост, твърдост и и здравина, в сравнение с полиамидите, но има някои предимства пред тях. В сравнение с полиамидите, POM-H полиацеталът не поема влага, и пора..

0.00лв

Листи от Полиацетал с 10% PE - за хранителната промишленост

Листи от Полиацетал с 10% PE - за хранителната промишленост

Полиацетал с 10% PE / полиетилен - светлосин цвят - за хранително -вкусовата промишленост  Основни характеристики: Полиацеталът с пълнител 10% полиетилен на листи е високоиздръжлива инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, добра стабилност на размерите и одобрение за ползване с храни от FDA - FDA F..

0.00лв

Пръти от полиацетал - POM-C - медицински клас

Пръти от полиацетал - POM-C - медицински клас

Прътите от полиацетал - POM-C - медицински клас са специално формулиран полиацетален продукт за медицински цели, който отговаря на изискванията поставени от FDA(Food and Drug Administration) и федералните й наредби по кодекс CFR 21. Полиацеталът за медицински цели е напълно тестван за биосъвместимост от U.S. Pharmacopia (USP) Class VI и по ISO 1099..

0.00лв

Пръти от полиацетал - POM-H - Delrin

Пръти от полиацетал - POM-H - Delrin

Пръти от полиацетал - POM-H - Delrin Полиацетал на пръти тип POM-H (Delrin) представлява екструдиран черен полиацетален прът, който е хомополимер, произведен от Delrin. Delrin представлява полиацетал с полукристална структура, чийто термопластични свойства включва отлична стабилност на размерите, слаба влагоабсорбция и висока износоустойчив..

0.00лв

Тагове: Полиацетал, листи, за храни, FDA