Компенсатори

Метални компенсатори, тъканни компенсатори, гумени компенсатори

Компенсаторите за тръбопроводи се използват в системи, които пренасят високотемпературни субстанции, като пара, изпускателни газове или поемат движения и вибрации на оборудването.

Типичните компенсатори представляват гофри от метал (най-често неръждаема стомана), пластмаса (най-често тефлон), тъкани (например стъклена тъкан), или еластомери (например гума).

Гофрата на компенсаторите обикновено е направена от серия от вълни, с форма, която е проектирана да издържи вътрешното налягане на тръбата, но и е достатъчно гъвкава да поеме аксиални, латерални и ъглови движения и измествания.

Компенсаторите, които ДЕА ТРЕЙД БГ ЕООД предлага се проектират и поради други причини, като намаляване на шума, поемане на вибрации, антиземетръсни цели, движения на сгради и оборудване. Металните, тъканните и гумените компенсатори се проектират по световни стандарти на съответните асоциации, отговарящи за качеството им. Компенсаторите за тръбопроводи, накратко са познати само като "компенсатори", защото компенсират движения.


Няма продукти в тази категория.