Кевлар плат  - 110 г на м2 

Кевлареният плат с тегло 110 г/м2 е с диагонална оплетка 2/2 и дебелина 0,21 мм. Той е с още по-висока плътност на м2 от другите 2 типа. Платът от кевлар e с линейна плътност Tex 42 и се ползва за облицовки и ламиниране в моделистиката, както и за изработка на машинни компоненти – тип – “сандвич”. Арамидният плат от този тип се огъва и оформя лесно при производството на сложни форми и детайли.

Платът от кевлар може да се използва и за изработка на каски, наколенки, бронежилетки, щитове, защитни предпазни завеси, защитно работно облекло, облекло за моторни спортове и други. подобни. Общото между тези приложения е че платът от кевлар се употребява защото издържа на силен удар, срязване и абразия – тъй като именно в тази част е и предимството на арамидните/кевларени нишки.

Приложения
Абразивоустойчив    

Цветът на плата от кевлар е златно-жълт. Арамидният плат от Кевлар® е много здрав, в сравнение с платовете от въглеродни или стъклени нишки. Той има коренно различно поведение на скъсване от повечето материали, при свръхнатоварване – започва да се издължава подобно на металите. Кевлареният плат от този тип е изработен от арамидни влакна, които подлежат на трудна последваща машинна обработка.

Арамидният плат от кевлар притежава изключителна способност да поема огромни количества енергия при удар. Той е със много висока специфична якост и якост на опън, като освен това може да поема и вибрации. Химическата устойчивост на кевларения плат и водоустойчивостта му са добри.

За да се подобри адхезията при импрегниране или обмазване със смоли, арамидният плат се изпира и пречиства след процеса на тъкане. Кевлареният плат може да се ползва като подсилващ материал, за основа / армиращ слой, в комбинация с епоксидни смоли и двукомпонентни системи.

Поради якостта на арамидните кевларени нишки, този плат се реже само със специални режещи инструменти – например нашите специални ножици или ножици за арамиден плат.

Kevlar е регистрирана търговска марка за пара-арамидно синтетично влакно, свързано с други арамиди като Nomex и Technora. Разработена от Стефани Куолек от DuPont през 1965 г., този материал с висока якост се използва за първи път в началото на 70-те години като заместител на стоманата в състезателните гуми

Обща спецификация
Приложение:

  • облицовки и ламиниране в моделистиката, както и за изработка на машинни компоненти – тип – “сандвич
  • защита на критични зони в изделия от типа на каски, наколенки, бронежилетки, щитове, защитни предпазни завеси, защитно работно облекло,
  • приложения изискващи тъкан, която да издържа на протъркване, срязване и абразия

Температурен диапазон °С до 350 °C
Дебелина 0,21 mm
Относително тегло: 110 g/m²
Продуктов лист

Арамиден плат - кевлар - 110г/м2

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Кевлар плат - 110 г на м2

  • Производител: Germany
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Преплетен кевларен / арамиден плат

Преплетен кевларен / арамиден плат

Kevlar® Hakanit® / 350°C: Високотемпературните кевларени тъкани Hakanit®  са изградени от арамидни влакна чрез преплетена сплитка, като алтернативно към тях могат да се добавят допълнителни влакна-подобрители. Отличават се с много голяма здравина, абразивоустойчивост и се късат много трудно...

0.00лв

Кевларени ленти за пневм. транспортни канали

Кевларени ленти за пневм. транспортни канали

Кевларените ленти с температурен диапазон до 350 С са изградени от арамидни влакна, които могат да бъдат смесени с други влакна-подобрители. Те са известни със здравината си, не се късат и са много абразивоустойчиви. Кевларените ленти са отлично решение за пневматични транспортни системи...

0.00лв

Кевлар плат  - 36 г на м2

Кевлар плат - 36 г на м2

Кевлар плат  - 36 г на м2  Обикновено кевлареният плат се ползва за защита на критични зони в изделия от типа на каски, наколенки, бронежилетки, щитове, защитни предпазни завеси, защитно работно облекло, облекло за моторни спортове и други подобни. Този тип е с дебелина 0,08 mm. Общото между тези приложения е че платът от кевлар се ..

0.00лв

Кевлар плат  - 61 г на м2

Кевлар плат - 61 г на м2

Кевлар плат  - 61 г на м2  Кевлареният плат от този тип е с дебелина 0,13 мм и по-висока плътност на м2. Платът от кевлар e с линейна плътност Tex 22 и се ползва за облицовки и ламиниране в моделистиката, както и за изработка на машинни компоненти – тип – “сандвич”. Платът от кевлар може да се..

0.00лв

Тагове: Кевлар, плат, 110 г на м2