• Калциево-силикатни изолационни ленти - до 1000°C

Нашите калциево-силикатни изолационни ленти са произведени от фини еднакво текстуризирани прежди от калциево-силикатни влакна.

Температурен диапазон: до  +1000°C

Характеристики: Калциево-силикатните изолационни ленти са изработени от извънредно мек и плътен материал и с отлични изолационни свойства. Калциево-силикатните ленти са произведени от органичен и стерилен материал, който е негорим. Този тип калциево-силикатни ленти са устойчиви на масла, разтворители и повечето химикали. Те притежават ниско ниво на хлориди и флуориди и ниска термална проводимост.

Приложение:

Подходящи са за термална изолация на тръби, ауспуси, и превозни средства. Калциево-силикатните високотемпературни ленти се ползват за предварителна топлинна изолация на фурни, пещи, облицовки, приложими  са като уплътнения, гарнитури и заваръчни предпазни средства.

Калциево-силикатните високотемпературни ленти са плосък уплътнителен материал, който гарантира отлична гъвкавост и механична устойчивост. Когато е подсилен със стъклени нишки той издържа продължителни температури до 650°C, докато ако е подсилен с инконелни нишки, този калциево-силикатен плат издържа до над 1050°C. Продуктът съдържа приблизително 20% органични нишки, които улесняват процеса на тъкане.

По поръчка лентите могат да бъдат импрегнирани с графит за увеличаване на смазващите свойства.


Обща спецификация
Материал:

Отлична химическа стабилност - издържа на атака на повечето корозивни агенти. Изключение правят флуоридите, фосфорните киселини и концентрираните алкални елементи.

Химичен анализ:

  • Силициев диоксид SiO2 62-68%
  • Калциев оксид CaO 26-32%
  • Магнезиев оксид MgO 3-7%
  • Други < 1.0%

Приложение: Изолация на тръби, изпускателни тръбопроводи, електрическа изолация
Характеристики

Характеристики на влакното на високотемпературните калциево-силикатни изолационни ленти - до 1000С

Цвят

бял

Среден диаметър на влакното

9±1 Mm

Плътност

2.10 g/cm3

Точка на разтапяне

1200°C - 1500°C

Загуба на тегло (1000°C - 2h)

11-13%

Линейно свиване (1000°C - 2h)

5-6%

Дълготрайна температурна устойчивост

1000°C

Краткотрайна температурна устойчивост

1200°C

Точка на възпламеняване

негорим

Химическа устойчивост

Устойчиви на органични агенти, вода, горещи киселини, студени разредени разтвори на основи

Атомна структура на влакната

аморфна

 

Химически състав

Silica SiO2

94.5%

Aluminium Al2O3

4.5%

Sodium Na2O

< 0.5%

Други

< 0.5%

Без органични свързващи вещества

Температурен диапазон °С

1000 °C - за калциево-силикатни изолационни ленти

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Калциево-силикатни изолационни ленти - до 1000°C

  • Производител: Germany
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Високотемпературни силикатни ленти ® до 1000C

Високотемпературни силикатни ленти ® до 1000C

Високотемпературните ленти Texil® до 1000C са изработени от силикатни влакна, които гарантират отлична гъвкавост и добра температурна устойчивост. Високотемпературните ленти Texil® до 1000C са отличен изолационен материал и не дразнят кожата, издържат на продължителни температури над 1000 С за кратки периоди и не се превръщат в стъкл..

0.00лв

Стъклена лента - до +550°C

Стъклена лента - до +550°C

Стандартната стъклена лента е отличен заменител на азбеста и е изградена изцяло от 6-9 μm стъклени нишки, които издържат на температура до 550 °C. По заявка стъклената лента може да се изработи със самозалепваща страна, с различна оплетка. Стъклената лента може да бъде и в черен цвят, обработена с вермикулит или карамелизирана. Стъ..

0.00лв

Правоъгълна стъклена лента - до +550°C

Правоъгълна стъклена лента - до +550°C

Правоъгълната стъклена лента е плътна лента с дебелина 5 мм и различни ширини. Тя е изработена във варианти от бели или черни стъклени нишки, специално подсилена и проектирана за да разреши Вашите проблеми при високотемпературна изолация до 550 С. Тази стъклена лента притежава отлична гъвкавост, термална устойчивост и механична якост.Приложение на ..

0.00лв

Керамична лента - до 1000°C

Керамична лента - до 1000°C

Керамична лента - до 1000°C Керамичната лента е плоско тъкано уплътнение, което гарантира отлична гъвкавост и механична устойчивост. Може да се използва при продължително излагане на температури до 650°C, когато е с подсилване от стъклени влакна и до 1050°C, когато е подсилено с Inconel. Керамичните ленти съдържат приблизително 20%..

87.00лв

Керамична лента - тип "стълбица" до 1000°C

Керамична лента - тип "стълбица" до 1000°C

Керамичната лента тип стълбица представлява плоско тъкано уплътнение с ажурна средна част, което гарантира отлична гъвкавост и механична устойчивост. Може да се използва при продължително излагане на температури до 650°C, когато е с подсилване от стъклени влакна и до 1050°C, когато е подсилено с Inconel. Керамичните ленти съдържат пр..

0.00лв

Силиконизирана стъклена лента

Силиконизирана стъклена лента

Силиконизираната стъклена лента е изработена от стъклени влакна и е покрита с плътен слой от червен силикон, който позволява на лентата да издържи на високи температури и да изолира добре. Стъклената лента със силиконово покритие е много гъвкава, което я прави подходяща за защита на маркучи и електрически кабели чрез бандажиране и увиване, без..

0.00лв

Тагове: стъклени ленти, керамични ленти