Филтри

ДЕА ТРЕЙД БГ ЕООД предлага филтри тип "T", филтри тип "Y" и временни конусовидни филтри.  Първият фактор при избора на филтър е да се определи дебита на флуида. При високи скорости на трансфер, обикновено "Т" филтърът е по-добро решение, ако се има предвид дали ще е наличен пад на налягането. Филтрите обикновено се оразмеряват така, че падът на налягането да е незначителен.
 
Трябва да се определи и какъв е размера и обема на частиците, които замърсяват флуида и трябва да бъдат отделени с филтъра. Y-филтрите могат да съберат по-малко количество замърсители, в сравнение с Т-филтрите. При равни други условия, Т-филтрите изискват по-малко почиствания, отколкото Y-филтрите.
Ако приложението изисква по-редки почиствания и флуидът е безопасен за околлната среда, Y-филтърът ще работи добре. Ако е в сила обратното и филтърът трябва да се чисти често, а флуидът не е безопасен, то T-филтърът е отговорът. Ако възникнат съмнения, T-филтърът е по-сигурният избор, въпреки че е малко по-скъп, той ще работи по-дълго, с по-редки почиствания и се чисти по-лесно.
 
Запомнете, нищо не е по-безполезно от филтър без сито/кошница или филтрираща част. Ако кошницата се пробие или се повреди, линията може да спре, докато се открие, поръча и монтира нов елемент. Най-простият отговор в тази ситуация е да имате подръка резервни кошници за замяна, за да ограничите престоите.

Няма продукти в тази категория.